CoronavirusNieuws

Expedia schrapt 12 procent van het personeelsbestand

Expedia Group ontslaat 12 procent van zijn personeel, ongeveer 3.000 werknemers. De bezuinigingen komen na teleurstellende bedrijfsprestaties in 2019, meldt onder ander Geekwire.com.

Expedia gaat naast het schrappen van banen ook een flink aantal projecten minderen. Expedia wil uiteindelijk de kosten met 300 miljoen tot 500 miljoen dollar verlagen. Het nieuws over bezuinigingen komt na een een wisseling in het management afgelopen december, waarbij voorzitter Barry Diller de leiding van het bedrijf overnam na het verdringen van voormalig CEO Mark Okerstrom.

Verlies
Het schrappen van banen heeft volgens het bedrijf niet te maken met de uitbraak van coronavirus. Wel verwacht Expedia een verlies van 30 miljoen tot 40 miljoen dollar door het virus. Expedia is het moederbedrijf van een reeks reismerken zoals Expedia.com, Hotels.com, Trivago, Travelocity en HomeAway.

 

© 2020, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Vorige bericht

Bescheiden groei boekingen in januari

Volgende bericht

Maak kans op een verblijf in het Kiani Beach Resort of Kalyves Beach Hotel

Auteur

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Dylan is begonnen als stagiair bij TravelPro. Na zijn stage kreeg Dylan de kans om te blijven bij TravelPro als lid van de redactie. Tijdens deze periode heeft Dylan zijn Bachelor in Tourism Management gehaald.