Nieuws

(Foto’s) Succesvolle roadshows voor Visit USA

Na de succesvolle editie van afgelopen jaar werden er dit jaar opnieuw Visit USA-roadshows gehouden. Reisagenten werden tijdens speeddate-sessies bijgepraat door verschillende partijen. TravelPro sprak Hanny Fluit (general manager Target Travel Marketing en secretaris Visit USA).

Zo’n 725.000 Nederlanders reizen per jaar af naar de USA, hiervan gaat zo’n 20 tot 25% daadwerkelijk voor een vakantie. Van dit percentage boekt ongeveer een vierde hun reis via de retail. Wie voor het eerst de oversteek maakt, kiest meestal voor een bestemming als New York (verreweg de grootste bestemming), Florida en de westkust. Hanny: “Het aantal repeaters is erg hoog, veel mensen gaan voor een vierde, vijfde keer naar de USA. Dat betekent dat deze reizigers klaar zijn voor het ‘andere’ Amerika. Dit zien we terug in vertegenwoordiging van onder meer Great American West, Travel South, Oregon en Travel Texas. We merken dat educatie hierover – zowel richting de consument en de trade – ook helpt. Er staat een goede website met een handige interactieve kaart. Dit moet een plek worden waar mensen hun benodigde informatie vinden. We zien de populariteit van USA ook terug in het aantal nieuwe leden van Visit USA en in de animo die reisagenten hebben, bijvoorbeeld de interesse in deze roadshows.”

Trump
Op de vraag of president Trump invloed heeft op het toerisme vanuit Nederland, antwoordt Hanny: “Dat is moeilijk te zeggen, misschien een beetje. Dit jaar lopen we gelijk met vorig jaar, terwijl we normaal gesproken een groei van 3 – 4% laten zien. Hierover maken wij ons geen zorgen, er is geen sprake van een daling. Zeker omdat veel mensen en dan wellicht onze repeaters weten dat Amerika meer is dan alleen Trump. Het is zo’n divers land. Je kan er honderd keer heen gaan en toch telkens een andere vakantie hebben.”

300 vluchten per week
Iedereen heeft een eerste keer, Hanny koos destijds als eerste Amerika-bestemming voor de Great America West-regio. “Ik vond het geweldig, zo mooi is dit gebied. Ik had nog nooit zoiets gezien.” Inmiddels reist ze een aantal keer per jaar naar de USA en vindt Hanny het zuiden ook erg mooi. “De muziek, het leadback-gevoel, het heerlijke eten, deze twee regio’s zijn totaal niet met elkaar te vergelijken en daardoor juist erg leuk. Elke regio heeft zijn eigen karakter.” Vanuit Nederland vertrekken er een kleine 300 vluchten per week naar de USA. “Hierdoor zijn er tal van mogelijkheden waardoor reisagenten ook eens verder kan kijken dan de aanvlieghaven. Voeg bijvoorbeeld eens Alabama toe aan de rondreis Nashville, Memphis en New Orleans. Of boek de kustlijn van South Carolina. Maar ook Pittsburgh is een bestemming om aan te denken. Dit is een geweldige stad, die dichtbij de natuur ligt en ook nog eens perfect op de route tussen Washington en Niagara Falls. Er zijn zoveel mogelijkheden. Je raakt er nooit uitgekeken.“

Voor iedereen
Hanny benadrukt dat de USA voor elke portemonnee bereikbaar is. “Accommodaties zijn er in elke klasse, daarnaast gaan de kamers vaak per kamer. En die zijn zo groot dat er vaak twee kingsize-bedden instaan, waar een gezin gemakkelijk kan verblijven. Maar ook de restaurants zijn in iedere prijsklasse. En hiervoor hoef je echt niet aan een fastfoodketen te denken. Je vindt er de beste restaurants voor een betaalbare prijs.”

© 2019, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Vorige bericht

26 miljoen minder plastic items bij airlines TUI Group

Volgende bericht

Spring jij er uit?

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."