Nieuws

Frankrijk heft noodtoestand op

In Frankrijk is, bijna twee jaar na de terroristische aanvallen in Parijs, de noodtoestand opgeheven. ‘Er gelden nog wel verscherpte veiligheidsmaatregelen’, zo meldt het Nederlands Ministerie van Buitenlandse Zaken. In de afgelopen tweeënhalf jaar kwamen zo’n 240 mensen om het leven door terrorisme in Frankrijk.

Ondanks het opheffen van de noodtoestand, zijn er nog wel verscherpte grenscontroles en worden belangrijke plaatsen extra bewaakt. Ook zijn er extra identiteitscontroles en bagagecontroles op wegen, stations, vliegvelden en in het openbaar vervoer. De maatregelen kunnen leiden tot vertraging bij het reizen. Reizigers wordt aangeraden de aanwijzingen van de autoriteiten op te volgen.

Met het opheffen van de noodtoestand tekende de Franse president Emmanuel Macron wel een verscherpte veiligheidswet. Deze nieuwe wet stelt politiemensen onder meer in staat om controles tot tien kilometer rondom internationale luchthavens en treinstations uit te voeren.

In 2015 en 2016 vonden in Frankrijk terroristische aanslagen plaats, maar ook dit jaar vonden er zeker drie aanslagen plaats in Parijs. Bij die op 19 juni vielen geen slachtoffers, maar bij die op 20 april viel een dode gevallen en raakten meerdere personen gewond. Op 2 februari van dit jaar raakte een persoon gewond.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Vorige bericht

Groei voor KLM en Transavia

Volgende bericht

BCD Travel versterkt aanwezigheid in Brazilië

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.