Nieuws

Frans wintersportseizoen: focus op gezondheid

Deel dit artikel

Ook deze winter blijft skiën de voornaamste reden dat Nederlanders tijdens de kerst- en voorjaarsvakantie naar de Franse bergen afreizen. Dat werd duidelijk tijdens de lancering van het Franse wintersportseizoen vanmiddag in Amsterdam. “Nooit eerder stonden de Franse bergen zo duidelijk in het teken van gezondheid en wellness”, aldus Jean-Marc Silva (directeur France Montagnes).

Frankrijk bestaat voor 23% uit bergen en telt de meeste skiliften wereldwijd. Geen wonder dat het een ongekend populaire skivakantiebestemming is voor veel Nederlanders. Vanuit de randstad zijn Nederlanders al binnen zes uur bij de dichtstbij gelegen wintersportplaats. “We staan op het punt om het zomerseizoen achter ons te laten met een groei van 4% en stappen nu in ons wintersportseizoen. We gaan ons dit jaar nog meer focussen op gezondheid, waar onze hooggelegen resorts en restaurants een groot aandeel in hebben. Niet alleen de bergen zijn goed voor je lichaam en geest, maar ook zijn er overal gezonde maaltijden te krijgen en kan je genieten van een groot aanbod aan sport- en wellness activiteiten.”

Nieuwtjes
Ook dit jaar zijn er nieuwe winteractiviteiten voor vakantiegangers: Les Menuires biedt de Easy Trott’ voor een elektrische step tour in de sneeuw en de Roc’N Trott voor een downhill step tour over een vier kilometer lange piste. Voor een afdaling met de Alpine coaster kun je het hele jaar terecht bij X-Trem in La Rosière en Caribou in Vars. In Orcières Merlette, Valmorel en Lioran zijn nieuwe langlaufroutes voor de liefhebbers. En de lekkerbekken kunnen mee met de Croq’Rando in Peisey Vallandry, een langlauftour met drie gastronomische stops. Les Gets opent Les Sources du Chery, een wellnesscentrum met een spa, schoonheidssalon, ludiek kinderbad en een kunstboetiek- en galerij.

Skiing into spring 2020
Skiing into spring is een project dat is opgezet door France Montagnes in samenwerking met de verschillende wintersportplaatsen en andere partners om de lente te promoten als ideaal seizoen voor een skivakantie in de Franse bergen. In de lente zijn de weersomstandigheden vaak ideaal met aangename temperaturen en nog altijd goede sneeuwcondities. Ook is het een goed moment voor beginners om de latten uit te proberen.

Club Med
Vanaf 15 december 2019 is Club Med in Alpe d’Huez weer open na een complete renovatie en uitbreiding van het resort. De accommodatie is gemakkelijk bereikbaar vanaf de internationale luchthavens van Lyon en Genève en zowel in de winter als de zomer geopend.

Author


Deel dit artikel
Vorige bericht

Win een citytrip Reykjavik met Vuelandia en Icelandair

Volgende bericht

María Ángeles (Marian) Martínez opvolgster Ana Román bij het Spaans Verkeersbureau in Den Haag

Auteur

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Dylan is begonnen als stagiair bij TravelPro. Na zijn stage kreeg Dylan de kans om te blijven bij TravelPro als lid van de redactie. Tijdens deze periode heeft Dylan zijn Bachelor in Tourism Management gehaald.