In samenwerking met France Montagnes organiseerde Atout France, het Frans Bureau voor Toerisme, op dinsdag 22 oktober een netwerkevent met kookworkshop in restaurant Nine op de Zuidas in Amsterdam. Tijdens deze bijeenkomst waren vijftien vertegenwoordigers van de belangrijkste Franse wintersportplaatsen bijeen om de laatste nieuwtjes op het gebied van wintersport te bespreken met de aanwezige touroperators en ZRA’s.

Frankrijk is met haar rijke en diverse aanbod aan skigebieden bij uitstek een geschikte skibestemming voor gezinnen en jongeren. Met speciale aanbiedingen zoals ‘Skiing into spring 2020’ en grote evenementen zoals winter Tomorrowland worden jongeren en millenials aangetrokken om naar de Franse bergen te gaan. De Franse wintersportgebieden besteden ieder jaar extra aandacht aan duurzaamheid en ontspanning in de natuur.

Volgens de Nederlandse touroperators die gisteren tijdens het evenement aanwezig waren ziet de winter van 2019/2020 er veelbelovend uit. Zij noteren momenteel een stijging in het aantal gemaakte boekingen van hun klanten voor de Franse skiplaatsen in vergelijking met het vorige seizoen. Ook de accommodaties en wintersportplaatsen benadrukken de toename in het aantal boekingen op dit moment van het jaar.