CoronavirusNieuws

FTI GROUP: Alle reizen met vertrek tot en met 30 april 2020 zijn geannuleerd

Deel dit artikel

Nadat het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft gewaarschuwd  om geen onnodige toeristische reizen uit te voeren, zal de FTI GROUP haar reisprogramma tot en met 30 april 2020 annuleren. De touroperator neemt actief contact op met reisbureaupartners en klanten.  

München, 24 maart 2020 – De FTI GROUP past haar regeling aan de huidige reiswaarschuwing van het ministerie van Buitenlandse Zaken aan en annuleert onmiddellijk actief de reizen met vertrek tot en met 30 april 2020. Deze regeling wordt van kracht voor alle touroperators zoals FTI Touristik, 5vorFlug, BigXtra en LAL Sprachreisen, alle soorten reizen. Zowel de reisbureaupartners als de gasten worden rechtstreeks gecontacteerd en hoeven zelf geen actie te ondernemen. Vanwege het grote aantal boekingen vraagt de touroperator alleen geduld en begrip als er sprake is van een zekere vertraging.

“We hebben opnieuw gereageerd op de herbeoordeling van het ministerie van Buitenlandse Zaken en annuleren vandaag de vakanties met vertrek tot en met 30 april”, legt Dietmar Gunz, algemeen directeur van de FTI GROUP, uit. “De huidige situatie verandert momenteel zo snel dat we sterk afhankelijk zijn van externe omstandigheden waarop we geen invloed hebben. Daarom hebben wij de huidige ontwikkelingen en de eisen van de regering aangegrepen om de situatie opnieuw te beoordelen en onze voorschriften voor de veiligheid van onze gasten aan te passen”.

De touroperator heeft ook de campagne “Zorgeloos omboeken” voor onzekere klanten uitgebreid. Vanaf nu kunnen gasten hun geplande vakantie met het touroperatormerk FTI uitstellen tot en met het winterseizoen 2020/21. Dit geldt voor alle boekingen met vertrek in de periode tussen 1 april en 30 juni 2020 en moet ten minste tien dagen voor vertrek worden omgeboekt. De laatste retourdatum van de “nieuwe” vakantie moet 30 april 2021 zijn. De systeemgebonden omboekingsvergoeding van 30 euro of 50 euro per persoon wordt door FTI voor haar klanten kwijtgescholden.


Deel dit artikel

1 Comment

  1. […] FTI GROUP: Alle reizen met vertrek tot en met 30 april 2020 zijn geannuleerd […]

Vorige bericht

Vandaag en donderdag nog KLM-vluchten van Bogota via Cartagena naar Amsterdam

Volgende bericht

Zuid-Afrika vanaf donderdag in lockdown

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.