Nieuws

Hapag-Lloyd Cruises stopt gebruik zware stookolie expeditieschepen

Met de publicatie van de nieuwe expeditiereizen voor 2020-2021 heeft Hapag-Lloyd Cruises aangekondigd dat het vanaf juli 2020 uitsluitend gebruik zal maken van laagzwavelige Marine Gas Oil (MGO) op alle routes die door HANSEATIC Nature, HANSEATIC Inspiration en BREMEN worden geëxploiteerd. De HANSEATIC Spirit, die in 2021 aan de vloot zal worden toegevoegd, zal ook worden aangedreven door MGO.

“Met onze jarenlange expertise op het gebied van expeditiecruises hebben wij altijd de norm gezet in onze industrie, met onze schepen, onze routes en onze kwaliteits- en servicenormen. In deze context hebben we altijd de hoogste prioriteit toegekend aan een verantwoord beheer van de natuur en het milieu. De beslissing om achtereenvolgens over te stappen op het gebruik van MGO op alle routes die door onze expeditievloot worden bediend, is daarom de juiste beslissing en een belangrijke stap voorwaarts geweest om deze doelen te bereiken”, zegt Karl J. Pojer (CEO Hapag-Lloyd Cruises).

In bijzonder kwetsbare gebieden zoals het Noordpoolgebied, Antarctica en Kamchatka maakt Hapag-Lloyd Cruises al een aantal jaren gebruik van MGO. De nieuwe expeditieschepen zijn ook uitgerust met SCR-katalysatoren, die de uitstoot van stikstofoxide met bijna 95 procent verminderen.

© 2019, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Vorige bericht

UWV neemt ontslagaanvraag Ryanair-medewerkers niet in behandeling

Volgende bericht

Historisch aantal passagiers Brussels Airport

Auteur

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Dylan is begonnen als stagiair bij TravelPro. Na zijn stage kreeg Dylan de kans om te blijven bij TravelPro als lid van de redactie. Tijdens deze periode heeft Dylan zijn Bachelor in Tourism Management gehaald.