Nieuws

“Het wordt een pittig, maar leuk jaar”

Deel dit artikel

Werkzaam in de reisbranche, door de crisis noodgedwongen een overstap naar de meubelbranche, maar nu toch weer terug in de reiswereld. Elise Klaassen-Kraaijkamp start per 1 augustus als MRA bij TUI at Home. TravelPro sprak met haar over deze stap.

Waar kunnen reiswereldcollega’s jou van kennen?
“Collega’s uit de reiswereld kunnen mij wellicht kennen als enthousiasteling op studiereizen, informatieavonden en feestjes, maar uiteraard ook vanuit mijn eerdere banen op het reisbureau bij Keyzer Reizen en TUI. Ik heb toen veel mooie plekken mogen zien en veel reiscollega’s mogen ontmoeten.”

De crisis is nog niet over, maar nu toch de stap naar TUI at Home?
“Nadat mijn contract bij TUI niet werd verlengd vorige zomer vanwege de crisis, ben ik gaan werken in de meubelbranche. Hier heb ik het prima naar mijn zin gehad, maar diep van binnen miste ik de reiswereld enorm. Het is echt iets waar ik mijn ei in kwijt kan, dit kan ik niet in mijn huidige baan op de klantenservice. Met een klein duwtje in mijn rug van mijn partner, heb ik ervoor gekozen deze stap toch te maken. Ondanks de crisis.”

Is het niet een risico op dit moment?
“Tuurlijk, maar is dat het ook niet in een ‘normale’ tijd? Ondernemen is risico’s nemen. Je kunt ook je kracht ervan maken om het vertrouwen nu te winnen, mensen goed te informeren en vervolgens leuke reizen te boeken wanneer er allemaal weer wat meer mag. Mensen willen graag op vakantie, dat weet ik zeker.”

Hoe kijk je naar de reiswereld op dit moment?
“Ik vind iedereen in de reiswereld enorme bikkels. Het is niet niks wat wij voor onze kiezen hebben gekregen de afgelopen tijd. Toch houden we vol en vinden we de reiswereld fantastisch. We gaan echt weer reizen, iedereen is eraan toe. Liever gisteren dan vandaag. Ik vind de reiswereld nog steeds de leukste wereld om in te werken.”

Lees het hele interview in TravelPro 30.

Author


Deel dit artikel

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorige bericht

Reiziger doneert statiegeld op Schiphol aan goede doelen

Volgende bericht

Sandals Resorts International opent boekingen voor Curaçao resort

Auteur

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Dylan is begonnen als stagiair bij TravelPro. Na zijn stage kreeg Dylan de kans om te blijven bij TravelPro als lid van de redactie. Tijdens deze periode heeft Dylan zijn Bachelor in Tourism Management gehaald.