Nieuws

Historisch aantal passagiers Brussels Airport

In 2018 verwelkomde Brussels Airport 25,7 miljoen passagiers, een historisch record dat grotendeels te verklaren valt door de groei van het intercontinentale netwerk. Het vrachtvervoer sloot het jaar af op 732.000 ton vervoerde vracht, ofwel het hoogste volume sinds tien jaar. Brussels Airport bestaat ondertussen 60 jaar en heeft in die periode maar liefst 610 miljoen passagiers mogen vervoeren.

Het afgelopen jaar verwelkomde Brussels Airport 25.675.939 passagiers, ofwel een stijging van 3,6% ten opzichte van 2017. Die groei merken we vooral in het aantal lokale passagiers dat met 4,3% toenam. Het aandeel van de transferpassagiers bleef dan weer min of meer gelijk aan dat van afgelopen jaar en bedraagt nog steeds 18%.

Die mooie groeicijfers zijn hoofdzakelijk te danken aan een stijging van 18% bij de langeafstandsvluchten. Bijna twee van de drie nieuwe passagiers vlogen in 2018 met een langeafstandsvlucht. Het intercontinentale netwerk van Brussels Airport is in 2018 inderdaad nog verder uitgebreid met nieuwe vluchten van Cathay Pacific naar Hong Kong, van Hainan Airlines naar Shanghai en Beijing en van Rwandair naar Kigali. Verder werd het aanbod aangevuld met vluchten van Emirates naar Dubai en van Thai Airways naar Bangkok. Ethiopian Airlines verhoogde dan het weer het aantal zitplaatsen voor vluchten naar Addis Abeba.

De korteafstandsvluchten deden het in 2018 eveneens erg goed. De heropleving van het aantal chartervluchten naar Turkije, Tunesië en Egypte verklaart eveneens de stijging van het aantal passagiers ten opzichte van afgelopen jaar. De maand juli deed het overigens opmerkelijk goed met maar liefst 2,6 miljoen passagiers. Zo was vrijdag 20 juli een echte topdag met een totaal van 94.928 passagiers die we op Brussels Airport mochten verwelkomen.

In de maand december 2018 ontving de luchthaven 1.809.834 passagiers, ofwel een stijging van 5,4%, een lichtjes vertekende stijging door de strenge winteromstandigheden die een deel van het netwerk tijdens de tweede week van december 2017 lam legden. Deze stijging werd zowel bij het aantal lokale passagiers als bij het aantal transferpassagiers vastgesteld. Het aantal korte- en langeafstandsvluchten ging er eveneens op vooruit.

© 2019, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Author

Vorige bericht

Hapag-Lloyd Cruises stopt gebruik zware stookolie expeditieschepen

Volgende bericht

The Travel Club gaat € 100 niet doorbelasten aan ZRA's

Auteur

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Dylan is begonnen als stagiair bij TravelPro. Na zijn stage kreeg Dylan de kans om te blijven bij TravelPro als lid van de redactie. Tijdens deze periode heeft Dylan zijn Bachelor in Tourism Management gehaald.