Dossier OadNieuws

Honderden boekingen na doorstart SRC-Cultuurvakanties

Bij SRC-Cultuurvakanties wordt met man en macht gewerkt om alle geboekte vakanties voor ongeveer 5000 klanten in de komende herfstvakantieweken uit te voeren. SRC maakte een doorstart, nadat het moederbedrijf Oad vorige week failliet ging.

De nieuwe eigenaar Wibo Anema meldt dat er op de eerste dag van de doorstart honderden nieuwe boekingen zijn gemaakt. Anema: “Werkelijk hartverwarmend dat talloze klanten ons team feliciteren met de doorstart en meteen ook een nieuwe reis boeken.”

Anema werkt hard om zo spoedig mogelijk weer lid te zijn van de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR). “Omdat de SGR noodzakelijkerwijs een zorgvuldige procedure volgt, laat het definitieve lidmaatschap nog een dag of 10 op zich wachten.“

Ter compensatie hiervan kunnen klanten die nu een reis boeken en binnen 3 weken vertrekken, op reis zonder te betalen, na ondertekening van een betalingsbelofte. ”Zij kunnen eerst lekker op vakantie en hoeven pas na thuiskomst de reissom te voldoen”, zegt Wibo Anema, de oprichter van het bedrijf in 1983, en nu 30 jaar later weer de trotse nieuwe eigenaar.

Veel hotels en agenten van SRC blijven zitten met veel onbetaalde rekeningen. “Diep triest” zegt Anema. “Voor veel kleine bedrijven met wie wij al jaren samen werken is dit een enorme klap. Maar gelukkig werd vandaag ook duidelijk dat alle agenten en hotels onze doorgestarte onderneming trouw blijven en klaar staan om de gasten van SRC-Cultuurvakanties te ontvangen.

© 2013, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Vorige bericht

Personal Touch betaalt aansluitkosten nieuwe ZRA’s

Volgende bericht

Corendon en Stip: Curaçao nu al daverend succes

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.