CoronavirusNieuws

Jeroen Steijn (VX Estee) in gesprek met Mark Rutte

Vorige week sprak Jeroen Steijn (directeur VakantieXperts Estee – Estee Zakenreizen) met demissionair minister-president Mark Rutte en Hans Biesheuvel van ONL over de gevolgen van de coronacrisis voor de reisbranche. “Het gesprek met Mark Rutte is via ONL op persoonlijke titel tot stand gekomen en was informeel. Het was een aangenaam gesprek, dankzij de bemiddeling van Hans Biesheuvel”, laat Steijn weten aan TravelPro.

Steijn: “De gesprekspunten lagen in de lijn van de ANVR-standpunten, daarover is vooraf nog overleg geweest met Frank Oostdam.” Steijn liet in een bericht op LinkedIn weten een uur lang over de situatie in de reiswereld te hebben gesproken en wat dit betekent voor de bedrijven en medewerkers in de branche. “Zonder steun vanuit de overheid, zou de reisbranche deze moeilijke periode niet kunnen overleven. De zwaar getroffen reissector ligt nu al zo’n elf maanden praktisch volledig stil en met de laatste oproep van de regering om geen reis te boeken tot 1 april komt dat neer op meer dan een jaar. Het einde is nog niet in zicht voor de reissector met honderden reisorganisaties, groot en klein, ruim 800 reisbureaus en bijna duizend zelfstandige reisadviseurs.”

Exit-strategie
Steijn vervolgt: “Demissionair minister-president Mark Rutte sprak zijn waardering uit over de manier waarop de reisbranche omgaat met de steeds veranderende reisadviezen en reisrestricties in de wereld. Met diverse steunpakketten ondersteunt het kabinet de reisbranche , zodat zij hun deuren open kunnen houden, tot het moment waarop we weer kunnen reizen. Ik heb namens de sector waardering uitgesproken voor de steunmaatregelen. Met een omzetdaling van zo’n 95% in 2020 hebben reisbedrijven deze steun nog steeds hard nodig. Verder hebben we besproken hoe een exit-strategie er uit kan zien en hoe de sector ‘als het straks weer kan’ reizen verantwoord kan opstarten. Weliswaar blijft het boeken nog achter, maar het zoeken gaat onverminderd door, men heeft behoefte aan reizen en vakantie.” Steijn laat weten niet namens D-rt of DTRU te hebben gesproken en is verder terughoudend met betrekking tot de inhoud van het gesprek.

© 2021, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Author

Vorige bericht

Motie tegemoetkoming reisbranche aangenomen

Volgende bericht

Around the World: D-rt Groep informeert alle 1.100 medewerkers

Auteur

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Dylan is begonnen als stagiair bij TravelPro. Na zijn stage kreeg Dylan de kans om te blijven bij TravelPro als lid van de redactie. Tijdens deze periode heeft Dylan zijn Bachelor in Tourism Management gehaald.