Nieuws

KLM in de winter naar Port of Spain en Bridgetown

Het KLM-netwerk in de Caribbean en Zuid-Amerika is met zeventien bestemmingen op dezelfde sterkte als in 2019. Port of Spain (Trinidad & Tobago) en Bridgetown (Barbados) worden in de winter van 2021 als nieuwe bestemmingen toegevoegd.

Naar veel landen in de Caribbean en Zuid-Amerika zijn alleen noodzakelijke reizen mogelijk; de reisrestricties zijn nog steeds aanzienlijk. Ook geldt voor een aantal landen een verplichte quarantaine bij thuiskomst. De kleurcode voor Aruba, Bonaire en Curaçao is geel en dus zijn reizen naar deze eilanden mogelijk. Omdat nu geldende regels kunnen veranderen raadt KLM reizigers aan om zich goed te informeren over de geldende regels via wijsopreis.nl en klm.traveldoc.aero.

Het wereldwijde bestemmingennetwerk staat centraal in KLM’s strategie om sterker en concurrerender uit de coronacrisis te komen. KLM heeft sinds de start van de COVID-19-pandemie dit netwerk zoveel mogelijk in stand gehouden. Daardoor konden klanten (noodzakelijke) reizen maken en kon vervoer van vracht, zoals medische middelen, blijven doorgaan. Als er verdere versoepelingen in zicht komen, kan KLM door deze strategie eenvoudiger de frequentie en bezetting opschalen.

De belangrijkste wijzigingen ten opzichte van 2019

  • Het netwerk naar de Caraïben en Zuid-Amerika in de zomer van 2021 bestaat uit 17 bestemmingen. Dit aantal is gelijk aan het aantal bestemmingen in zomer van 2019.
  • Vanaf de winter van 2021 worden Port of Spain (Trinidad & Tobago) en Bridgetown (Barbados) aangeboden als nieuwe bestemmingen.
  • In 2021 zijn San José (Costa Rica) en Liberia (Costa Rica) ook opgenomen in het zomerschema. Deze bestemmingen werden voorheen alleen in de winter aangeboden. Havana (Cuba) en Fortaleza (Brazilië) zijn nog tijdelijk gesloten vanwege de COVID-19-pandemie.
  • Gedurende het hoogseizoen vertrekken 24 wekelijkse vluchten naar Aruba, Bonaire en Curaçao. Dit aantal is aanzienlijk hoger dan in 2019, toen er wekelijks 17 vluchten vertrokken.

“Het is goed nieuws dat ons netwerk in het Caribisch Gebied en Zuid-Amerika vrijwel helemaal op oude sterkte is. Op dit moment geldt dat we bijna het gehele wereldwijde netwerk, met 60% van de capaciteit en 40% van de passagiers vliegen. Dat doen we op een veilige en verantwoorde manier, wat is bekroond met de APEX Diamond-status voor health safety. De volgende stappen zijn het uitbreiden van de capaciteit en natuurlijk, zodra de situatie het toelaat, meer klanten aan boord verwelkomen”, zegt Pieter Elbers (CEO & President KLM).

 

© 2021, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Author

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorige bericht

Reisdochters ANWB vanaf vandaag onder één dak

Volgende bericht

Slovenië versoepelt inreisbeperkingen

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."