Nieuws

KLM stopt met vliegen boven Wit-Rusland

KLM stopt met vliegen boven Wit-Rusland. Gisteren riep demissionair premier Rutte KLM op om te stoppen met vliegen boven Wit-Rusland. Aanleiding was een incident met een Ryanair-toestel in Minsk. Het toestel werd gedwongen te landen, waarna een journalist werd opgepakt.

In eerste instantie zag KLM geen reden om te stoppen met vliegen, zo liet de luchtvaartmaatschappij weten: “KLM heeft direct na het incident van 23 mei, het gebruikelijke interne risico assessment doorlopen en intensief overleg gevoerd met betrokken autoriteiten. Gezamenlijke conclusie was dat er geen veiligheidsrisico’s zijn, en daarmee geen acute reden om de vluchtuitvoering door KLM over Wit-Rusland stop te zetten.”

Gehoor
Toch heeft KLM gehoor gegeven aan de oproep van Rutte. KLM: “Op maandagavond 24 mei heeft KLM kennis genomen van de oproep van demissionair minister-president Rutte voorafgaand aan het EU-overleg om het overvliegen over Wit-Rusland tot nader order op te schorten. KLM zal hieraan gehoor geven, inclusief onze codesharevluchten naar Minsk die uitgevoerd worden door Belavia.”

© 2021, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Author

Vorige bericht

Portugal: quarantaineplicht opgeheven voor Nederlanders

Volgende bericht

Live - Kort geding curatoren en voormalig eigenaren d-reizen

Auteur

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Dylan is begonnen als stagiair bij TravelPro. Na zijn stage kreeg Dylan de kans om te blijven bij TravelPro als lid van de redactie. Tijdens deze periode heeft Dylan zijn Bachelor in Tourism Management gehaald.