Nieuws

Lange files verwacht richting de sneeuw

De voorjaarsvakantie die komend weekend in de regio noord begint, veroorzaakt volgens de ANWB lange files naar de sneeuw in Duitsland, Oostenrijk en Frankrijk.

In die landen krijgen scholieren eveneens vakantie met grote drukte tot gevolg. In Nederland verwacht de toeristenbond vrijdagmiddag en zaterdag geen extra drukte, maar eenmaal in de buurt van de skipistes nemen de files toe. Vrijdagmiddag 15 februari wordt het in Duitsland al druk, denkt de ANWB. Zaterdagochtend is het een kwestie van aansluiten in de files op de A5 (Karlsruhe-Bazel), A7 (Ulm-Füssen), A8 (Stuttgart-München-Salzburg) en op de A93 tussen Rosenheim en Kufstein.

In Frankrijk is het zaterdag de hele dag druk ten oosten van Lyon, op de A40 (Mâcon-Chamonix) en op de A43 (Lyon-Chambéry). In Zwitserland zijn de A1 (Zürich-Bern) en de toegang tot de Sint Gotthardtunnel de belangrijkste knelpunten.

In Oostenrijk wordt zaterdag grote drukte verwacht op de Fernpasstrasse (de B179 tussen de Duitse grens en Nassereith), de A10 (Salzburg – Villach) en de A12 (Kufstein-Innsbruck-Landeck). Terugkerende wintersporters krijgen mogelijk te maken met controles bij de grensovergangen met Duitsland. De wachttijd kan oplopen tot meer dan een uur.

© 2019, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Author

Vorige bericht

Steeds meer Nederlandse reizigers kiezen voor Valencia

Volgende bericht

Qatar Airways lanceert in Nederland het Premium Companion Offer

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."