Nieuws

LuggageHero breidt korte termijn bagage-opslagruimtes uit

Het Deense LuggageHero, waarbij toeristen hun bagage tegen betaling ergens tijdelijk kunnen stallen, is ook in Amsterdam begonnen. Er zijn inmiddels 38 locaties in de hoofdstad waar toeristen voor een paar uur of dagen hun bagage kunnen onderbrengen. Een concept dat wereldwijd opvalt door een unieke samenwerking met lokale winkels, hotels, cafés en restaurants.

LuggageHero is sinds de lancering in 2016 gegroeid naar ruim 800 drop-off points in Europa en de VS en actief in steden als New York, Londen, Barcelona, Rome, Madrid, Lissabon en Brussel. Wat het concept bijzonder maakt, is dat LuggageHero het tekort aan locaties voor baggage opslag in grote steden bestrijdt door het opzetten van een samenwerking met lokale ondernemers (winkels, restaurants, cafe’s et cetera). LuggageHero introduceert hiermee naar eigen zeggen niet alleen een innovatieve oplossing voor korte termijn bagage opslag, maar biedt de reiziger eveneens meer comfort bij het verkennen van een stad en de lokale ondernemer een aanvullend verdienmodel.

De drop-off points zijn afgestemd op de touristische hotspots in bekende buurten en nabij de belangrijkste OV-verbindingen. Het vinden van beschikbare drop-off points en het reserveren van de benodigde opslag gebeurt via een mobiele app. Voor het afgeven en het beheer van bagage betaalt men slechts € 1 per uur, met een maximum van € 10 per dag (per bagagestuk).

© 2019, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Vorige bericht

Parijs breidt milieuzone uit

Volgende bericht

€ 850 voor 80 uur met reisidioten: een koopje?

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."