Nieuws

Luidruchtige vakantiegangers grootste ergernis

Deel dit artikel

Nederlanders hebben op vakantie de grootste hekel aan luidruchtige medereizigers. Dat blijkt uit onderzoek van reviewplatform Zoover. Maar liefst vijfentwintig procent van de vakantiegangers is het daarover eens. Ook handdoekje leggen (21%) en slecht weer (13%) staan in de top drie grootste vakantie-ergernissen.

De afgelopen weken konden Nederlanders op het blog van Zoover aangeven waar zij zich het meest aan storen tijdens hun vakantie. Naast net iets te aanwezige medereizigers, het claimen van een ligbed met een handdoek en slecht weer, ergert een opvallende vijf procent aan zich kindvriendelijke hotels. Ook betalen voor wifi (11%) en kakkerlakken (10%) zijn bij menigeen een grote irritatiefactor.

“Dat is niet zo gek”, zegt Lieke Peters, woordvoerder bij Zoover. “Wanneer we op vakantie zijn willen we ontspannen. Een vies zwembad, onhygiënische accommodatie, net iets te aanwezige buren op de camping en wisselvallig weer, zitten dat ontspannen gevoel in de weg. Wel proberen reisorganisaties zoveel mogelijk ergernissen weg te nemen. Zo is het tegenwoordig mogelijk een ligbed aan het zwembad te reserveren en zijn er steeds meer ‘adult only’ hotels te vinden. Helaas is niet aan alles wat te doen; het weer moeten we nemen zoals het is.”


Deel dit artikel
Vorige bericht

Thomas Cook opent nieuw 'adults only' Sunprime-hotel op Kos

Volgende bericht

Dirty Dutch poep- en plashuisjes

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."