Nieuws

Miljoenenverlies voor Air France-KLM

Air France-KLM heeft in het eerste kwartaal van 2019 een operationeel verlies geleden van 303 miljoen euro. Daarvan nam de Franse tak het grootste gedeelte voor haar rekening met een verlies van 256 miljoen euro. KLM kwam uit op een verlies van 56 miljoen.

” Het KLM operationeel resultaat over het eerste kwartaal laat duidelijk een kentering zien in de positieve trend van vorig jaar. Dit eerste kwartaal komt uit op een verlies van €56 miljoen. Het verschil met dezelfde periode vorig jaar, toen KLM een winst boekte van €52 miljoen, is €108 miljoen”,  aldus Pieter Elbers (KLM president-directeur & CEO)

Het resultaat werd dit jaar negatief beïnvloed door stijgende brandstofkosten en lagere inkomsten per eenheid. Daarnaast bleef het vervoer gelijk door operationele verstoringen als gevolg van slechte weersomstandigheden en tegelijkertijd stegen de kosten per eenheid. Elbers: “We zullen ons de komende tijd tot het uiterste inspannen om kosten te verlagen. KLM gaat onverminderd door op de ingeslagen weg van ondernemen en blijft investeren in klanten en medewerkers.”

© 2019, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Vorige bericht

Doe normaal!

Volgende bericht

Ook Schiphol twee minuten stil tijdens Dodenherdenking

Auteur

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Dylan is begonnen als stagiair bij TravelPro. Na zijn stage kreeg Dylan de kans om te blijven bij TravelPro als lid van de redactie. Tijdens deze periode heeft Dylan zijn Bachelor in Tourism Management gehaald.