CoronavirusNieuws

Minisymposium over vakanties voor mensen met een beperking

Op 21 januari vindt het digitale minisysmposium ‘Vakantie? Wacht maar tot het virus weg is!’ plaats. Stichting Allegoeds, dat zich al meer dan 100 jaar in voor de gezondheid en het welzijn van kwetsbare mensen, organiseert het minisymposium ter gelegenheid van het afscheid van directeur-bestuurder Jos Breuer. Centraal staan de dilemma’s bij het organiseren van vakanties voor mensen met een beperking. Moeten zij langer wachten dan Nederlanders zonder beperking?

Juist in deze tijd met Coronamaatregelen vormt eenzaamheid een risico. Dat is nog eens extra het geval voor mensen met een beperking. Vakanties vervullen voor mensen met een beperking een belangrijke sociale rol, waarbij eenzaamheid wordt doorbroken en het gevoel van eigenwaarde toeneemt. Wat is er wél mogelijk? En hoe kunnen we als aanbieders van aangepaste vakantiereizen en accommodaties van waarde zijn voor onze doelgroep? Negen sprekers uit het werkveld van aangepaste vakanties delen hun visie en ervaring.

Praktische informatie
Datum: Donderdag 21 januari 2021
Tijd: 13.30 – 16.30 uur
Locatie: Digitaal
Sprekers: Marc Damen (De Zonnebloem), Ingeborg Jansen (Buitenhof Reizen) Annemiek en Johan Elsenaar (De Vrije Vogel), Arnoud de Roy van Zuydewijn (SRG Aangepaste Vakanties), Foeke Abma (Allegoeds Groepshotel Het Bosgoed), Gerard van Donselaar (Allegoeds Vakanties), Michiel Meijers (Sailwise), Mijndert Blanken (Het Vakantiebureau), Joost Bekkers (Tendens Vakanties)

Onder de naam Allegoeds Vakanties organiseert de Stichting Allegoeds vakanties voor ouderen die zelf niet meer in staat zijn zelfstandig op vakantie te gaan. Het eigen groepshotel Het Bosgoed is volledig aangepast voor ouderen en mensen met een beperking.

© 2021, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorige bericht

Cruises MSC Grandiosa en MSC Magnifica binnenkort weer hervat

Volgende bericht

Oud-directeur Holland International Eulalia Sturtewagen (78) overleden

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.