CoronavirusNieuws

MoneyView: annuleringsdekking van reisverzekeringen aangepast naar aanleiding coronavirus

Verzekeraars hebben de annuleringsdekking van hun reisverzekeringen zodanig aangepast dat een nieuwe corona-uitbraak niet gedekt is, blijkt uit onderzoek door MoneyView. Hoewel zo’n tweede piek en het moment van uitbreken onzeker zijn, is het bestaan van het virus dat uiteraard niet. Kosten voor annuleringen ten gevolge van corona worden daarom niet langer vergoed.

Een annuleringsdekking kan toch het overwegen waard zijn, ook voor een vakantie in Nederland. Als een verzekerde zelf besmet raakt met het coronavirus is de annuleringsdekking wel van toepassing. Meestal moet hiervoor een doktersverklaring kunnen worden overlegd en soms moet er sprake zijn van ernstige gezondheidsklachten (zoals een longontsteking) of van een ziekenhuisopname. In quarantaine moeten is op zichzelf geen verzekerde gebeurtenis.

Een ander gevolg van de coronacrisis kan een onverwacht ontslag zijn. Ontslag van een vaste baan is bij vrijwel alle producten een gedekte annuleringsreden. Bij ontslag van een tijdelijke baan ligt dit anders: bij iets meer dan de helft van de onderzochte producten is dit een verzekerde gebeurtenis.

© 2020, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Vorige bericht

Video - Garuda Indonesia al tien jaar terug op Nederlandse bodem

Volgende bericht

Sambasso: webinars 'Weg van de Massa', 'Het beste van...' en 'Wandelvakanties Europa'

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.