Nieuws

Monte Carlo hoogste hotelkamerprijs

Uit de Hotel Price Index™ (HPI) van boekingssite Hotels.com blijkt dat Monte Carlo de stad is met de hoogste hotelkamerprijs ter wereld. In het tweede kwartaal van 2010 betaalden reizigers gemiddeld € 180 voor een kamer in Monte Carlo, dit betreft een stijging van 6% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Genève en Rio de Janeiro volgen Monte Carlo op in de lijst met duurste wereldsteden. In 2009 was Abu Dhabi nog de duurste bestemming. Deze stad heeft het echter zwaar te verduren gehad met de economische crisis waardoor de stad zakte naar de tiende plaats op de ranglijst door een hotelprijsdaling van 29%. In Kaapstad steeg de gemiddelde hotelprijs het sterkst met maar liefst 35%. Dit heeft vooral te maken met het wereldkampioenschap voetbal dat afgelopen zomer plaatsvond in Zuid-Afrika. In Europa werd Reykjavik hard getroffen door de hinder van de aswolk. De kamerprijs daalde er met 22% naar gemiddeld € 78.

© 2010, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Author

Vorige bericht

Waarschuwing: valse ESTA websites

Volgende bericht

Nederlanders bezuinigen niet op vakantie

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."