MSC Cruises heeft vandaag de MSC Virtuosa in ontvangst genomen. Er werd een kleine privé-vlaggenceremonie gehouden in Chantiers de l’Atlantique in Saint Nazaire, Frankrijk, tussen de scheepswerf en MSC Cruises, waar de MSC Virtuosa haar officiële vlag en zegeningen voor geluk ontving. De ceremonie werd persoonlijk bijgewoond door de uitvoerend voorzitter van het bedrijf, Pierfrancesco Vago, zijn vrouw Alexa Aponte-Vago en hun kinderen, evenals vertegenwoordigers van het nieuwbouwteam van MSC Cruises, samen met leidinggevenden en medewerkers van de scheepswerf.

Pierfrancesco Vago (uitvoerend voorzitter zei): “Mijn familie en ik konden deze gelegenheid niet missen om het nieuwste lid van onze vloot persoonlijk te verwelkomen. De levering van MSC Virtuosa in zo’n uitdagende tijd voor onze branche en symboliseert hoe we als familiebedrijf naar de langere termijn blijven kijken en aan onze toekomst bouwen.Daarbij blijven we ons inzetten om elke keer een aantal van de meest innovatieve schepen ter wereld te bouwen als het gaat om hun milieuprestaties, met alleen de meest geavanceerde beschikbare technologie op zee. Net zo belangrijk is dat we met elk nieuw schip grenzen blijven verleggen en ons productaanbod innoveren met nieuwe en unieke ervaringen voor onze gasten. De MSC Virtuosa beschikt over ’s werelds eerste humanoïde barman op zee, die de ster zal zijn van een futuristische, meeslepende ervaring met behulp van de allernieuwste technologieën. Ons culinaire aanbod is verder verbeterd met twee nieuwe restaurantconcepten. Dit komt natuurlijk bovenop de rijkdom zoals de grootschalige theatervoorstellingen, het bekroonde familie-aanbod, toonaangevende gasttechnologie, de iconische promenade met een verbluffende 91,8 meter lange led-hemelkoepel die het sociale hart van het schip vormt.”

Erkenning
De MSC Virtuosa ontving ook 11 ‘Golden Pearls’ van Bureau Veritas voor haar reeks innovatieve aspecten, waaronder milieubescherming, gezondheid en veiligheid. MSC Virtuosa is in feite het eerste cruiseschip ter wereld dat een BIORISK-notatie van Bureau Veritas heeft ontvangen als erkenning voor haar vermogen om het risico op infectieziekten voor passagiers te verminderen en te beheersen. Vago: “Ons doel op lange termijn is om een ​​cruiseschip zonder impact te bereiken en dit is de reis die we vandaag maken. MSC Virtuosa vertegenwoordigt opnieuw een belangrijke stap in deze richting, samen met onze andere investeringen in de versnelde ontwikkeling van de next- generation milieutechnologie.”

MSC Seashore
Het nieuwe vlaggenschip van het bedrijf zal op 16 april in de vaart worden genomen voor het zomerseizoen, met vier cruises in de Middellandse Zee van drie, vier en tien nachten voordat het schip naar haar nieuwe thuishaven Kiel gaat. Dit jaar zal er nog een nieuw schip, de MSC Seashore, aan de vloot worden toegevoegd.