Nieuws

Neckermann (België) in acute geldnood

Deel dit artikel

De directie van Neckermann (België) heeft zichzelf tot 22 februari de tijd gegeven om een oplossing te vinden voor de acute geldnood. Het is de zoveelste keer dat Neckermann België in de problemen raakt, maar in verschillende Belgische media worden vraagtekens geplaatst bij de overlevingskansen.

Op 23 september 2019 ging Thomas Cook failliet, maar werd Neckermann België uiteindelijk gered door het Spaanse Wamos. De Spaanse reisorganisatie is ondertussen zelf in de financiële problemen gekomen. Vorig jaar werd al bescherming aangevraagd tegen haar schuldeisers en werd de Belgische staat om een dikke lening gevraagd. Na de belofte dat er € 3,5 miljoen steun uit Spanje zou komen werd dat ingetrokken. Echter zou er nog maar ‘een paar keer’ € 100.000 zijn gestort.

Volgens Belgische media zijn er drie mogelijkheden. Of Wamos komt uiteindelijk toch met het beloofde geld, er komt een nieuwe investeerder of het bedrijf gaat failliet. Neckermann heeft 150 medewerk(st)ers in dienst. Zij zijn tijdelijk werkloos gemaakt om de schulden niet verder op te laten lopen.


Deel dit artikel
Vorige bericht

PCR-, antigeen- en antilichaamtests mogelijk op Istanbul Airport

Volgende bericht

Twintig jaar op reggae-eiland: "Ik wist dat ik een RIU-hotel op Jamaica moest openen"

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.