Neckermann België, dat flink in de financiële problemen zit, is in vergevorderde gesprekken met een nieuwe investeerder. Dat heeft de directie aan de 150 medewerk(st)ers laten weten. Het Spaanse Wamos trekt z’n handen af van de Belgische reisorganisatie.

‘Wamos wil geen geld steken in België, want het wil zijn business in Spanje beschermen’, aldus Laurent Allardin (topman Neckermann) tegenover de Belgische krant De Tijd. “De boekingen liggen stil. Voor de zomer worden alleen reizen met vouchers besteld. Mensen wachten af.”

Allardin heeft al wel aangegeven dat het om een zeer geïnteresseerde private-equityspeler gaat. In Belgische media wordt geschreven dat het om het Luxemburgse Futura Capital gaat.

De directie liet eerder al weten zichzelf tot 22 februari te geven voor het vinden van een oplossing. Er zal een overnamedossier worden ingediend bij de handelsrechtbank. De partijen zouden op die manier vier maanden tijd krijgen om de deal rond te krijgen. Toch blijft de toekomst volgens Belgische media onzeker.