Nieuws

Nederlandse boedel failliete Jet Airways naar KLM

KLM heeft de Nederlandse boedel van het failliete Jet Airways overgenomen, waaronder een Boeing 777 die op Schiphol staat. Hiermee wil de luchtvaartmaatschappij de ‘business draaiende houden’, zegt een woordvoerder tegen de Telegraaf.

Naast een toestel van de Indiase luchtvaartmaatschappij, bevat de boedel ook marketing data, cateringmaterieel, kantoorruimte en onderliggende contracten, maar ook slots. Naar verluidt gaat het om drie slots per dag. KLM en Jet Airways werkten overigens al samen op de route naar India. Na het wegvallen van de Indiase luchtvaartmaatschappij breidde KLM haar netwerk naar India uit. De woordvoerder van KLM laat aan de krant weten dat het nog niet duidelijk is of de slots gebruikt worden voor de routes naar India, of naar Canada, de andere bestemming voor de Indiërs vanaf Schiphol.

De verkoop zal geen invloed hebben op de aandeelhoudersstructuur, zegt Jet in een persverklaring.

© 2020, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Vorige bericht

Nieuwe bestemmingen en vliegtuigen voor Qatar Airways

Volgende bericht

TUI opent Magic Life in Belek

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."