Nieuws

Nederlandse piloten Ryanair staken morgen ook

Morgen (vrijdag 10 augustus 2018) leggen de Nederlandse Ryanair-piloten voor 24 uur het werk neer om hun cao-eisen kracht bij te zetten.

De Vereniging Nederlandse Verkeersvliegers (VNV) laat weten al acht maanden in gesprek te zijn met Ryanair zonder dat er significante voortgang is geboekt aan de onderhandelingstafel. Op deze datum leggen naast de in Nederland werkzame piloten van Ryanair ook de Duitse, Zweedse, Belgische en Ierse Ryanair-piloten het werk neer.

‘Wake up call’
De VNV streeft samen met haar Europese collega-vakbonden naar een cultuurverandering binnen Ryanair, onder de slogan: #RyanairMUSTChange. “Een cultuurverandering is nodig om de rechten van de Ryanair-vliegers beter te waarborgen. Zo moet het Nederlands arbeidsrecht onverkort gaan gelden voor het Nederlandse personeel en dient Ryanair te stoppen met schijnzelfstandigheid en het verplicht laten emigreren van haar werknemers. Daarnaast moet iedere vlieger zich vrij kunnen voelen om zich ziek te melden zonder dat dit financiële consequenties heeft. De komende staking dient vooral als ‘Wake up call’ voor het Ryanair-management dat je zo niet kunt omgaan met je personeel”, aldus VNV.

Overlast voor de reiziger
De VNV betreurt de overlast die reizigers mogelijk gaan ondervinden van deze werkonderbreking. “We hebben er alles aan gedaan om aan de onderhandelingstafel tot een eerlijke cao te komen, maar dat is ons niet gelukt. Wij houden het Ryanair-management verantwoordelijk voor de gevolgen van de werkonderbreking.”

Reageer met Facebook:

Reacties:

Vorige bericht

Opnieuw aardbeving op Indonesisch eiland Lombok

Volgende bericht

Disney Stars nodigt je uit voor het Winterfestival

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."