CoronavirusNieuws

Nieuw reisadvies voor Griekenland

Deel dit artikel

Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft vanmiddag het reisadvies voor Griekenland gewijzigd. Er gelden vanaf 19 december 2021 nieuwe inreismaatregelen om naar Griekenland te reizen.

De kleurcode voor Griekenland is geel. Wie naar Griekenland reist moet vanaf 19 december een negatief resultaat van een PCR test kunnen laten zien dat niet ouder is dan 72 uur, of van een antigen test niet ouder dan 24 uur. Of je wel of niet bent gevaccineerd is hierbij niet belangrijk. Dit geldt voor iedereen. Reizigers moeten voor zij op reis gaan een elektronisch PLF formulier invullen. Kinderen jonger dan 12 jaar hoeven niet getest te worden.

Wie vanuit Griekenland naar Nederland reist moet een coronabewijs (vaccinatiebewijs, negatief testbewijs of herstelbewijs) kunnen laten zien. Kinderen jonger dan 12 jaar kunnen zonder deze documenten naar Nederland terugreizen. Bekijk hier het volledige reisadvies voor Griekenland.


Deel dit artikel
Vorige bericht

Rutte: "Voor het einde van het jaar meer duidelijkheid voor reizigers"

Volgende bericht

BARIN: "Regeringen reageren overdreven, Schiphol begrijpt niet dat het onderdeel is van een kwetsbare keten"

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.