Nieuws

NS: vanaf vanaf eind 2021/begin 2022 nachttrein Amsterdam – Zürich

Als het aan NS en partners SBB, ÖBB en DB ligt kunnen reizigers vanaf eind 2021/begin 2022 dagelijks per nachttrein naar Zürich reizen. Het plan is om elke avond te vertrekken vanuit Amsterdam en via het Rhein-Ruhrgebied en Basel ’s ochtends aan te komen in Zürich. In omgekeerde richting arriveert dan elke ochtend een nachttrein vanuit Zürich in Nederland.

Zürich en Basel zijn populaire bestemmingen voor zowel vrijetijd als zakelijke reizen. Reizigers naar Zürich moeten nu nog meerdere keren overstappen in bijvoorbeeld Hannover of Frankfurt. Vanaf Basel en Zürich reis je straks ook gemakkelijk door naar verdere bestemmingen in Zwitserland en Italië. Reizigers kunnen met deze nachttrein ook meereizen tot aan bijvoorbeeld het Rhein-Ruhrgebied (onder andere Düsseldorf en Keulen). Zo vormt deze nachttrein direct een extra verbinding aan de randen van de dag tussen Nederland en populaire steden in het Rhein-Ruhrgebied. Hiermee geeft de nachttrein ook invulling aan de ambities uit de actie-agenda luchtvaart-spoor. Dit als aanvulling op de bestaande 7 ICE’s per dag naar Frankfurt (waarvan er één dagelijks doorrijdt naar Basel). In Duitsland wordt deze nachttrein ook gebruikt als nacht Intercity.

“We werken momenteel met betrokken partners alle details uit ter voorbereiding op de nieuwe nachttrein. Zoals de dienstregeling, personeelsplanning en aanpassingen aan het materieel.”

Terugkeer van nachttreinen
Met de komst van de nachttrein Amsterdam – Wenen per 25 mei 2021 is Nederland sinds 2016 weer aangesloten op het Europese netwerk van nachttreinen. In heel Europa is de nachttrein als duurzaam mobiliteitsalternatief voor luchtvaart en wegvervoer bezig aan een opmars. De nachttrein Amsterdam – Zürich is een nieuwe treindienst die aan het Europese netwerk wordt toegevoegd.

© 2021, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorige bericht

Dominicaanse: "Vertrouwen bij toeristen en touroperators"

Volgende bericht

Untamed Travelling zoekt Communicatie en Marketing professional

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.