Nieuws

Onderzoek Zoover.nl: Oostenrijk beste wintersportbestemming

Deel dit artikel

Oostenrijk valt het meest in de smaak bij de Nederlandse wintersporter. Dit blijkt uit een analyse van ruim 30.000 wintersportbeoordelingen op Zoover.nl., waarvan de resultaten vandaag bekend zijn gemaakt. Oostenrijk scoort gemiddeld het hoogst op de meeste facetten, waaronder de sfeer in het skidorp, het verblijf, de kindvriendelijkheid en niet te vergeten de après-ski. Voor de beste ski-ervaring moet je in Frankrijk zijn.

Vakantiegangers beoordeelden op Zoover.nl hun wintersport op het gebied van kwaliteit van de pistes, het skidorp, de accommodaties, het eten, de après-ski en de kindvriendelijkheid. Na Oostenrijk neemt Italië de tweede plaats in en Zwitserland is goed voor de derde plaats. Frankrijk is terug te vinden op een vijfde plaats maar dat land staat dan wel garant voor een goede ski-ervaring met uitdagende pistes en grote skigebieden. Alfred Cossmann, directeur van het Oostenrijks Toeristenburo is blij met de resultaten: ‘We zien al jaren dat Nederlanders graag hun wintersport doorbrengen in ons land. Deze traditie houden we graag in stand. Deze cijfers bevestigen ook nog eens waarom al die Nederlanders jaarlijks de reis naar onze sneeuw maken. Inmiddels stromen de boekingen van Nederlanders alweer binnen’. Het Frans verkeersbureau ziet zeker ook de meerwaarde van Frankrijk: ‘Frankrijk heeft grote skigebieden die, door de vaak hoge ligging, sneeuwzeker zijn. Ook zijn de gebieden ruim opgezet wat je terug ziet in de beoordeling van de ski-ervaring. Het is jammer dat de kwaliteit van de onderkomens niet als hoogste scoren, We verwachten dat dit snel verandert, want er is de afgelopen jaren veel gedaan aan kwaliteitsverbetering’, aldus Vincent Toulotte, directeur van Atout France.


Deel dit artikel
Vorige bericht

MAS: speciale aanbieding Zuid-Oost Azië

Volgende bericht

Wil jij designer shoes van Shoebaloo winnen?

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.