Nieuws

Ontslag dreigt voor Nederlandse Ryanair-piloten

Deel dit artikel

Het vonnis van de voorzieningenrechter in Den Bosch was duidelijk: Ryanair mag zijn vliegers niet eenzijdig en gedwongen overplaatsen naar een buitenlandse Ryanair-basis als het bedrijf toch overgaat tot het sluiten van de basis op Eindhoven Airport.

De rechter oordeelde verder dat bij sluiting het loon van de Ryanair-vliegers gewoon doorbetaald moet worden. Kort na het vonnis van de rechter ontvingen de in het gelijk gestelde piloten een brief van Ryanair waarin ze voor een keuze worden gesteld: vrijwillig kiezen voor overplaatsing ‘voluntary transfer’ of een ontslagprocedure ‘redundancy process’.

De brief  is volgens de Vereniging Nederlandse Verkeersvliegers (VNV) wederom het bewijs dat Ryanair lak heeft aan een rechterlijke uitspraak in Nederland. “Ryanair opent zijn trukendoos om zijn werknemers nog verder onder druk te zetten. Eerder zette Ryanair ondanks een rechterlijk verbod stakingsbrekers in bij een door de VNV georganiseerde werkonderbreking. Wij adviseren onze leden om zich niet door Ryanair onder druk te laten zetten en dus niet in te gaan op een ‘vrijwillige’ overplaatsing. De uitspraak van de kortgedingsrechter is glashelder en laat geen ruimte voor het ontslaan van de vliegers omdat ze niet zouden ingaan op het aanbod van Ryanair. De VNV zal alle zestien vliegers dan ook bijstaan om tegenwicht te bieden aan de vijandige opstelling van het Ryanair-management.”

Author


Deel dit artikel
Vorige bericht

Sunair in 2019 vanaf Groningen Airport naar de Kanaaleilanden

Volgende bericht

Verwarrende tijd

Auteur

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Dylan is begonnen als stagiair bij TravelPro. Na zijn stage kreeg Dylan de kans om te blijven bij TravelPro als lid van de redactie. Tijdens deze periode heeft Dylan zijn Bachelor in Tourism Management gehaald.