Nieuws

Opnieuw recordjaar voor Sunny Cars: 10% groei

Deel dit artikel

Opnieuw heeft autohuurspecialist Sunny Cars een topjaar achter de rug. Het aantal reserveringen op de Nederlandse markt is het afgelopen jaar met maar liefst 10% toegenomen. Sunny Cars bevestigt hiermee haar positie als de marktleider en specialist in autohuur in Nederland.

“De huurauto is steeds vaker een belangrijk onderdeel van de vakantie. Omdat huren via Sunny Cars duidelijk, transparant en zonder verrassingen is, vertrouwen consumenten ons en dat is te zien in onze resultaten”, vertelt Hans Knottnerus (managing director van Sunny Cars in Nederland, België en Frankrijk). “Ik ben dan ook erg trots op alle medewerkers van Sunny Cars. Met zijn allen hebben we ervoor gezorgd dat we wederom een recordjaar achter de rug hebben. Het hele kantoor loopt rond met een smile.”

Trends
Trends in autohuur in Nederland Dat Spanje nog altijd topfavoriet is onder de Nederlandse en Belgische vakantieganger, blijkt ook uit de cijfers van Sunny Cars: met stip zijn er op deze bestemming de meeste auto’s verhuurd. Naast deze favoriet zijn in de top tien landen Kroatië (24%), Canada (19%) en Curaçao (16%) de grootste stijgers. Ook Marokko, IJsland en Cyprus worden steeds populairder.

Fastlane
Niet alleen de topbestemmingen zitten in de lift. Extra services, die bovenop de all-in autohuur formule geboekt kunnen worden, zijn eveneens sterk gegroeid in populariteit. Vooral het huren zonder creditcard neemt toe. “Hier is vanuit de markt veel vraag naar”, vertelt Knottnerus. “Het toenemende gebruik van onze services onderstreept de succesvolle inspanning om ons huurautoproduct continu te optimaliseren en past bij de toenemende eisen van autohuurklanten.” Sunny Cars is momenteel de enige aanbieder waar een auto zonder waarborg kan worden gehuurd. De autohuurspecialist neemt bij deze service het risico van de borg volledig over en staat garant bij de lokale wagenparkaanbieder. Populair is ook het overslaan van de wachtrij. Deze zogeheten fastlane service staat op de tweede plek van meest geboekte services.

Boekingsgedrag
Ruim 830.000 boekingen Het is voor Sunny Cars niet alleen een succesvol jaar in Nederland en België. De Sunny Cars groep heeft in totaal ruim 830.000 boekingen gerealiseerd voor de markten Nederland, België, Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. CEO en oprichter van Sunny Cars Kai Sannwald is tevreden met de resultaten. “De toeristische sector in Duitsland verkeerde in een moeilijke situatie, mede door het afwachtende boekingsgedrag van consumenten. Ondanks een moeizame start, hebben we een recordomzet van 275 miljoen euro behaald.”

Stijging
De gemiddelde omzet per huurauto is in 2018/2019 met 2% gestegen naar 331 euro. De gemiddelde huurperiode, die in totaal 8,23 dagen bedroeg in 2018/19, is daarentegen licht gedaald. De voorboekingsperiode nam met 69,11 dagen toe. Het nieuwe boekjaar is voor Sunny Cars zonnig gestart. Voor de zomerperiode van 2020 (reserveringen met huuringang na 1 april 2020) is er een stijging van 30% te zien. Ook is er een toename van 46% in Griekenland, 44% in Canada en een plus van 20% in de VS. De populairste autohuurlanden laten eveneens een groei zien. Italië zit zelfs op een stijging van 64% en het geliefde Spanje staat 13% in de plus.


Deel dit artikel
Vorige bericht

Travel Counsellors viert 25-jarig bestaan met grootste conferentie ooit

Volgende bericht

KLM vliegt vanaf maart naar Cork (Ierland)

Auteur

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Dylan is begonnen als stagiair bij TravelPro. Na zijn stage kreeg Dylan de kans om te blijven bij TravelPro als lid van de redactie. Tijdens deze periode heeft Dylan zijn Bachelor in Tourism Management gehaald.