CoronavirusNieuws

Oranje reisadvies voor Wenen en Innsbruck

Deel dit artikel

Vanochtend is het reisadvies gewijzigd voor de Oostenrijkse steden Wenen en Innsbruck. In de hoofdstad Wenen en de stad Innsbruck is het aantal besmettingen met het coronavirus gestegen. Daarom verandert de kleurcode voor deze steden van ‘geel’ (let op veiligheidsrisico’s) naar ‘oranje’ (alleen noodzakelijke reizen).

Reizigers die in de hoofdstad Wenen of in de stad Innsbruck zijn geweest, moeten bij terugkeer in Nederland tien dagen in thuisquarantaine. Buiten de hoofdstad Wenen en de stad Innsbruck blijft de kleurcode ‘geel’ geldig. De thuisquarantaine geldt niet voor reizigers die van buiten de hoofdstad Wenen of de stad Innsbruck komen en rechtstreeks naar de luchthaven Wenen (Schwechat) of de luchthaven Innsbruck zijn gereisd.

Doorreis
“U kunt, met uitzondering van de hoofdstad Wenen en de stad Innsbruck, naar Oostenrijk op vakantie, maar blijf waakzaam. De situatie kan lokaal plotseling veranderen. Bij een doorreis vanuit een door Oostenrijk benoemd risicoland moet u een ingevulde doorreisverklaring bij hebben. Ook bent u verplicht in één keer door te rijden. Alleen korte pauzes bij tankstations zijn toegestaan”, aldus Buitenlandse Zaken.

Author


Deel dit artikel

1 Comment

Vorige bericht

Reisadvies Tsjechië gewijzigd naar oranje

Volgende bericht

Dalstra Reizen vraagt faillissement aan

Auteur

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Dylan is begonnen als stagiair bij TravelPro. Na zijn stage kreeg Dylan de kans om te blijven bij TravelPro als lid van de redactie. Tijdens deze periode heeft Dylan zijn Bachelor in Tourism Management gehaald.