Nieuws

PAI Partners wil Roompot Vakanties verkopen

Deel dit artikel

PAI Partners, een Franse investeringsmaatschappij, wil het Nederlandse Roompot Vakanties verkopen, dat meldt het Financieel dagblad op basis van anonieme bronnen. PAI Partners zou al diverse bankiers en mogelijke kopers hebben benaderd.

Roompot Vakanties is nu drie jaar in handen van de Franse investeringsmaatschappij. In 2016 werd het bedrijf voor 600 miljoen euro overgenomen van Gilde Buy Out Partners. Met de verkoop zou Roompot voor de derde keer in tien jaar van eigenaar wisselen. Volgens het FD zou Roompot Vakanties rond de €1 miljard, inclusief schulden, moeten opbrengen.

Het verkoopproces zal pas volgend jaar van start gaan. Volgens de bronnen zal er vooral veel interesse zijn van andere investeringsmaatschappijen. Roompot heeft ruim tweehonderd vakantieparken in Nederland, België, Duitsland en Frankrijk.

Author


Deel dit artikel
Vorige bericht

Italiaanse regering pompt opnieuw miljoenen in Alitalia

Volgende bericht

Exclusieve samenwerking tussen TUI en Paloma Hotels

Auteur

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Dylan is begonnen als stagiair bij TravelPro. Na zijn stage kreeg Dylan de kans om te blijven bij TravelPro als lid van de redactie. Tijdens deze periode heeft Dylan zijn Bachelor in Tourism Management gehaald.