CoronavirusNieuws

Passenger Locator Form (PLF) verplicht voor betreden Griekenland

Deel dit artikel

Vakantiegangers zijn verplicht een Passenger Locator Form (PLF) minimaal 24 uur voordat ze Griekenland binnenkomen in te vullen, dat meldt Buitenlandse Zaken op haar website.

Toeristen kunnen dit formulier online downloaden. Hierop moet gedetailleerde informatie over het vertrekpunt, de duur van een eerder verblijven in andere landen een verblijfadres in Griekenland zijn ingevuld. Toeristen die op meerdere plaatsen verblijven zijn verplicht om het adres voor de eerste 24 uur op te geven.

Voorbereiden
Daarnaast raadt Buitenlandse Zaken vakantiegangers aan zich goed voor te bereiden. “Bereid uw reis goed voor, en bekijk welke maatregelen er gelden in Griekenland. Er kunnen in Griekenland andere maatregelen gelden dan in Nederland. Bijvoorbeeld over het gebruik van mondkapjes (welke soort is verplicht en wanneer moet ik het dragen), hoeveel afstand u moet houden of de openstelling van restaurants, musea, toeristische attracties et cetera. U kunt deze informatie vragen aan uw reisorganisatie, de plaats waar u gaat verblijven (bijvoorbeeld bij uw hotel, camping of B&B). Ook kunt u informeren bij de plaatselijke VVV.”

Author


Deel dit artikel
Vorige bericht

TUI fly crewleden gaan vragen beantwoorden

Volgende bericht

Ze huilt, maar ze lacht

Auteur

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Dylan is begonnen als stagiair bij TravelPro. Na zijn stage kreeg Dylan de kans om te blijven bij TravelPro als lid van de redactie. Tijdens deze periode heeft Dylan zijn Bachelor in Tourism Management gehaald.