CoronavirusNieuws

Premier Canada: “Goede hoop op nieuwe stappen heropening”

Deel dit artikel

Canada heeft een start gemaakt met het versoepelen van de reisbeperkingen voor reizigers vanuit Amerika. “We hebben goede hoop dat we de komende weken nieuwe stappen kunnen aankondigen voor een heropening”, aldus de Canadese premier Justin Trudeau.

Niet-essentiële reizen tussen Canada en de VS blijven echter beperkt tot ten minste 21 juli. Trudeau verklaarde dat plannen om de grens volledig te heropenen in de komende weken zullen worden aangekondigd. “We gaan ervoor zorgen dat we geen heropleving van COVID-19-gevallen zien, omdat niemand terug wil naar verdere beperkingen.”

Vanaf 5 juli kunnen Canadese burgers en permanente inwoners die volledig zijn ingeënt tegen COVID-19 de 14-daagse quarantainevereiste van het land omzeilen die van kracht is sinds de coronaviruspandemie voor het eerst werd uitgeroepen in maart 2020. Bovendien hoeven vliegtuigpassagiers die in aanmerking komen voor toegang tot Canada niet langer eerst drie dagen in een door de overheid goedgekeurd hotel te verblijven.

“Niemand wil dat we te snel gaan en opnieuw beperkingen moeten opleggen naarmate het aantal gevallen stijgt, zoals we elders in de wereld zien”, aldus Trudeau. “We moeten dit goed doen.”

Om als volledig gevaccineerd te worden beschouwd, moeten reizigers ten minste veertien dagen voordat ze Canada binnenkomen een volledige reeks van een goedgekeurd COVID-19-vaccin hebben ontvangen, zoals Pfizer, Moderna, AstraZeneca/COVISHIELD en Johnson & Johnson. Volledig gevaccineerde reizigers hoeven acht dagen na aankomst in Canada ook geen COVID-19-zelftest te doen.

Het Nederlands ministerie van Buitenlandse Zaken zette het reisadvies voor Canada deze week op geel, maar wijst reizigers erop dat er nog verregaande inreisbeperkingen zijn waaronder geen toegang tot het land voor niet-noodzakelijk personenverkeer. Reizen naar Canada is vooralsnog alleen mogelijk in specifieke gevallen, aldus het reisadvies.


Deel dit artikel
Vorige bericht

Ilse van Langen-Biesbroek wint TUI e-game

Volgende bericht

Christiano Ronaldo met hotelketen CR7-hotel naar NYC

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.