Nieuws

Recordaantal Nederlandse toeristen naar Jamaica

Deel dit artikel

In 2017 bezocht een recordaantal Nederlandse vakantiegangers het Caribische eiland. Met een groei van bijna 24% ten opzichte van 2016, ontving Jamaica 8200 toeristen uit Nederland.

De Nederlandse toerist verblijft gemiddeld tien dagen, voornamelijk in de regio’s Montego Bay, Ocho Rios en Negril. Van hieruit maken zij avontuurlijke excursies naar andere regio’s: het idyllische Port Antonio met de Blue & John Crown Mountains (UNESCO Werelderfgoed), de hoofdstad Kingston en de landelijke Zuidkust.

In 2017 heeft Jamaica het aantal aankomsten wereldwijd met 12,1 procent zien groeien tot een recordaantal van 4,3 miljoen, waarvan 2,35 miljoen verblijfstoeristen. Meer dan 1,9 miljoen cruisetoeristen meerden aan in Falmouth, Ocho Rios en Montego Bay. Montego Bay aan de noordwestzijde van Jamaica wordt door TUI Fly tweemaal per week op maandag en vrijdag vanaf Amsterdam aangevlogen. Ook zijn er uitstekende rechtstreekse vliegverbindingen vanaf Brussel en Keulen/Bonn naar Jamaica.

Volgens Hans van Wamel, vertegenwoordiger van de Jamaica Tourist Board, is Jamaica echt een “Home Of All Right”. “Jamaica is een Beach Plus bestemming, die een gecombineerde meerwaarde heeft van natuur, cultuur, gastronomie, muziek en de vriendelijke Jamaicaan. Verspreid over zes regio’s heeft de toerist de keuze uit meer dan 100 bezienswaardigheden. Jamaica is daarom geschikt als een rondreisbestemming en kan ook ontdekt worden door de avontuurlijke self-driver. De laatste jaren zien wij ook een groeiend aantal toeristen die op zoek zijn naar kleinschalige accommodaties en de Community Experiences”.

Hans van Wamel vervolgt: “Blijf niet binnen de hotelmuren, het echte Jamaica is daarbuiten en dat is bijzonder”. “Geniet van de prachtige tropische omgeving, voedt een kolibrie, beklim een waterval, kook de typische Jerk (Jamaicaans barbecue) met locals of vaar door het regenwoud op een bamboevlot”.

 

Author


Deel dit artikel
Vorige bericht

Mike Cooper nieuwe CEO Eurostar

Volgende bericht

KLM verwelkomt elfde Boeing 787-9 Dreamliner ‘Morgenster’

Auteur

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Dylan is begonnen als stagiair bij TravelPro. Na zijn stage kreeg Dylan de kans om te blijven bij TravelPro als lid van de redactie. Tijdens deze periode heeft Dylan zijn Bachelor in Tourism Management gehaald.