Nieuws

Recordjaar voor Nederlandse vliegvelden

Deel dit artikel

De luchthavens in Nederland hebben vorig jaar de grens van 70 miljoen passagiers bereikt, een recordaantal. In 2015 verwerkten Schiphol en de vier regionale luchthavens nog 64,6 miljoen reizigers. Dit meldt het CBS in de Kwartaalmonitor Luchtvaart over het vierde kwartaal van 2016.

Schiphol verwerkte in 2016 63,5 miljoen passagiers, niet eerder wist de luchthaven dit aantal te halen. In Eindhoven, de tweede luchthaven van Nederland, was net als in de voorgaande twee jaren, de toename van het passagiersvervoer het sterkst. Deze luchthaven zag in 2016 bijna 4,8 miljoen reizigers aankomen of vertrekken, 9,3 procent meer dan in 2015. Deze groei is bereikt ondanks de tijdelijke sluiting het vliegveld van 30 mei tot 15 juni in verband met werkzaamheden aan de start- en landingsbaan. Rotterdam The Hague, Maastricht Aachen en Groningen Eelde verwerkten de overige 3 procent van de vervoerde passagiers.


Deel dit artikel
Vorige bericht

Elske Doets: Zakenvrouw van het Jaar 2017

Volgende bericht

Vliegverkeer Spanje en Portugal sterk gestegen

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."