CoronavirusNieuws

Reisadvies Italië nog verder aangescherpt

De Italiaanse regering heeft opnieuw verdere noodmaatregelen afgekondigd in de strijd tegen het coronavirus. Dit geldt voor de gemeenten Ariano Erpino, Sala Consilina, Caggiano, Polla en Athena Lucana (Campania), gemeenten Montefino, Castilenti, Castiglione Messer Raimondo (Abruzzen), gemeente Fondi (Lazio), gemeenten Riccia en Montenero di Bisaccia (Molise). Deze gebieden zijn compleet afgesloten; er geldt een in- en uitreisverbod.

Burgers die zich willen verplaatsen op straat zijn verplicht om een formulier bij zich te dragen waarmee zij kunnen aantonen dat er een noodzaak is voor hun reisbeweging. Voor reizigers die terug willen naar Nederland, Italië binnenkomen of zich moeten verplaatsen in Italië is daarvoor een ingevulde Italiaanse verklaring verplicht. In de rubriek veiligheidsrisico’s op de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken is een link te vinden naar het nieuwste Italiaanse formulier dat nodig is om binnen het land te reizen en uit het land te vertrekken.

© 2020, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Vorige bericht

Qatar Airways blijft bij repatriëring van passagiers vliegen vanaf Schiphol

Volgende bericht

Hoe ziet de toekomst van de reissector en reizen er volgens jullie uit?

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.