Nieuws

RIU: $ 400.000 voor slachtoffers aardbeving Mexico

RIU Hotels & Resorts heeft $ 400.000 aan UNICEF gedoneerd om te helpen met de meest urgente benodigdheden voor het onderwijs en de bescherming na de aardbevingen in Mexico op 7 en 19 september.

De donatie is bestemd voor de bouw van tijdelijke aula’s, het aanschaffen van het benodigde meubilair en andere benodigdheden voor de leerlingen en hun leerkrachten. Volgens berekeningen van UNICEF kan de donatie van RIU de bouw en inrichting van zo’n 100 aula’s dekken, waardoor er honderden kinderen hun onderwijs onmiddellijk kunnen vervolgen, in afwachting van de reparatie of heropbouw van hun scholen.

RIU beschikt over achttien hotels in Mexico, een land waar het een lange en innige relatie mee heeft opgebouwd, sinds twintig jaar geleden het eerste hotel, Riu Yucatan, werd geopend. De hotelketen is meteen na de aardbeving aan de slag gegaan om hulp te bieden en het lijden van de getroffen personen te verzachten, en dan vooral dat van de kinderen, die altijd de kwetsbaarste groep vormen in het geval van natuurrampen en noodsituaties. Na het bestuderen van verschillende opties, heeft RIU besloten om samen te werken met UNICEF vanwege hun werk ten behoeve van kinderen, wat tevens het belangrijkste programmapunt is van het sociale programma van RIU, vanwege de samenwerking bij andere noodgevallen en campagnes, en vanwege het ontegenzeggelijke internationale prestige van UNICEF.

De aardbeving heeft om en nabij 5.000 scholen in meer of mindere mate in Mexico-stad en de Mexicaanse staten Guerrero, Morelos, Puebla en Oaxaca getroffen. De hulp van RIU is bestemd om te garanderen dat kinderen naar school kunnen blijven gaan terwijl de getroffen scholen worden herbouwd. Het belangrijkste is dat kinderen hun onderwijs meteen kunnen vervolgen, in geschikte omstandigheden, met goede hygiëne en in een veilige omgeving.

Behalve de aula’s zal het geld tevens dienen om opleidingen in psychosociale hulp te bieden aan leerkrachten, zodat kinderen die last hebben van de psychologische gevolgen van de ramp ook hiermee geholpen kunnen worden. De met behulp van RIU gebouwde aula’s zullen worden opgezet in verschillende gemeentes in de hardst getroffen staten door de aardbeving, Mexico-stad, Puebla, Morelos, Oaxaca en Chiapas.

Daarnaast werkt de hotelketen tevens aan de opzet van verblijven voor de middellange en lange termijn voor kinderen die ernstig getroffen zijn door de aardbeving, en die last hebben van psychologische gevolgen. Dit omdat is aangetoond dat spellen, vrijetijdsactiviteiten, de zee, het strand en een ontspannen tijd met de familie een positief effect hebben op het herstelproces.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Vorige bericht

€ 3,5 miljoen voor Nederlandse start-up Withlocals

Volgende bericht

MSC Star of the Month september: Minet Dirksen

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.