RIU Hotels & Resorts is het nieuwe jaar gestart met de heropening van het Riu Tikida Palmeraie hotel gelegen op slechts zes kilometer van het oude centrum van Marrakech. Het hotel is vanaf november vorig jaar gesloten geweest om de volledige renovatie van de kamers tot en met alle gemeenschappelijk ruimtes mogelijk te maken.

Het in 2009 geopende hotel ligt midden in exotische tuinen en biedt de all inclusive service, gratis WiFi en leuke amusementsprogramma’s. Na de grondige renovatie zijn de gemeenschappelijke ruimtes visueel vergroot, waardoor er een ruimtelijke en lichte lobby is ontstaan, waar vegetatie is opgenomen wat een prachtig effect geeft en zo een binnentuin vormt. Ook de restaurants en bars zijn gerenoveerd en hebben een veel frissere stijl gekregen, zowel wat betreft de decoratie als de ligging. Het culinaire aanbod blijft de beste internationale gerechten serveren in het buffet met thema-avonden en wordt gecompleteerd door twee restaurants, het ‘El Nakheel’ gespecialiseerd in de Marokkaanse keuken en het Italiaanse ‘La Trattoria’.

Ook de 392 kamers van dit hotel zijn volledig gerenoveerd. De badkuipen zijn vervangen door douches en ook de vloeren en decoratie zijn volledig vernieuwd, waarbij aardetinten en hout de boventoon voeren. Hiermee wordt een exotische en warme sfeer gecreëerd, passend bij de omgeving van deze bestemming. De buitenruimtes behoren tot de meest emblematische punten van het hotel, met het prachtige zwembad dat lijkt op een oase in de woestijn, zijn ook vernieuwd in de nieuwe stijl van het hotel, evenals het overdekte zwembad. Daarnaast heeft Riu Tikida Palmeraie entertainment voor het hele gezin: de artisiekelingen kunnen zich vermaken in de RiuArt workshop, de sportievelingen genieten van de fitnessruimte en het RiuFit-programma en de kleinsten van het gezin hebben een geweldige tijd in het park, het zwembad voor kinderen en de RiuLand Kid’s Club. Daarnaast heeft het hotel een wellnesscentrum om volledig uitgerust terug te keren van de vakantie.

Riu Tikida Palmeraie is een van de vijf hotels die RIU in Marokko heeft. Naast drie andere in het gebied van Agadir en Riu Tikida Garden, ook in Marrakech, waarvan de renovatie gepland is voor het volgende seizoen in 2019/2020. Daarnaast is dit jaar in augustus de opening van Riu Palace Taghazout gepland, het eerste van het bedrijf op deze Marokkaanse bestemming. RIU blijft inzetten op de complete renovatie van hun hotelaanbod, rekening houdend met de behoeften van zijn klanten en op het promoten van de vormgeving en de innovatie in de voorstellen voor diepgaande vernieuwingen.