Nieuws

Roamingskosten definitief afgeschaft

De kogel is eindelijk, na een tien jaar durende discussie, door de kerk. Extra en vaak hoge kosten voor internetten en bellen op vakantie in een EU-land is vanaf 15 juni verleden tijd. Het Europarlement heeft gistermiddag definitief gestemd voor afschaffing van de roamingskosten en hierdoor vallen internet en bellen onder de normale data- en belbundel en worden er dus geen extra kosten gerekend; je betaalt hetzelfde als thuis.

Er zijn wel uitzonderingen om providers te beschermen tegen misbruik of excessief gebruik. Consumenten met een onbeperkte data-bundel krijgen die hoeveelheid niet per definitie op vakantie. Deze groep ontvangt in het buitenland een datategoed van twee Gigabyte voor elke €7,70 die zij aan hun provider betalen. Stel dat een Nederlandse abonnee een contract van €57,85 per maand (excl BTW) bezit, dan is zijn databundel in een ander EU-land ruim vijftien Gigabyte. Daarboven moet worden bijbetaald.

© 2017, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Vorige bericht

Chocola schokt ZRA

Volgende bericht

Thailand nieuwe bestemming Corendon

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."