CoronavirusNieuws

Stewardessen lezen online voor tijdens Nationale Voorleesdagen

Nu de basisscholen en kinderdagverblijven in Nederland tot en met 7 februari dicht zijn, is het voor veel ouders een uitdaging om thuiswerken te combineren met schoolwerk. En tijd vrijmaken voor ontspanning is dan iets wat er vaak bij inschiet. Ook veel thuiswerkende medewerkers van Transavia hebben met deze uitdagingen te maken. Een aantal Transavia stewardessen heeft hier nu een mooie oplossing voor gevonden.

Veel stewardessen vliegen nu even minder en namen het initiatief om de kinderen van collega’s wat ontspanning te bieden door hen tijdens de Nationale voorleesdagen een boek voor te lezen. Esther van der Ploeg en Rozemarijn van Steen zijn stewardess bij Transavia en zetten zich hiervoor in: “Onze roosters zijn in deze coronatijd een stuk leger dan normaal. We zijn echter gewend om onze passagiers een zo plezierig en veilig mogelijk vlucht te bezorgen. Dat missen we enorm. Daarom zijn we blij dat we ons op een andere manier kunnen inzetten voor grotere maatschappelijke doelen of in dit geval kleine activiteiten die voor iemand het verschil kunnen maken.”

Mooie reacties
Vrijdagmiddag 29 januari was de eerste online voorlees sessie. Rozemarijn en Esther hebben kinderen in de leeftijd 3 tot en met 9 jaar voorgelezen: “Het was superleuk om deze kinderen van collega’s voor te lezen en zo niet alleen de ouders te ontlasten maar ook de kinderen een leuke ontspannen ervaring te bieden.” Ook de kinderen konden het initiatief waarderen. De voorleesploeg kreeg veel mooie reacties zoals: ‘wat hebben onze kinderen genoten en dit is zeker voor herhaling vatbaar’.

Esther: “Het was echt hartverwarmend om te zien hoe leuk de kinderen reageerden op onze verhalen en voor mij was het heerlijk om mijn uniform weer even aan te hebben.” Komende week zal Transavia weer voorleessessies organiseren en krijgen kinderen de mogelijkheid om een digitaal kijkje te nemen in de cockpit waarbij een piloot uitlegt geeft over de instrumenten in de cockpit. Er zijn plannen om deze initiatieven ook extern aan te gaan bieden.

© 2021, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Author

Vorige bericht

Column - Zo blijf je top of mind

Volgende bericht

Column: Harder werken

Auteur

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Dylan is begonnen als stagiair bij TravelPro. Na zijn stage kreeg Dylan de kans om te blijven bij TravelPro als lid van de redactie. Tijdens deze periode heeft Dylan zijn Bachelor in Tourism Management gehaald.