Nieuws

Toerisme Colonsay in the picture door ‘naakte vrouw’

Het Schotse eiland Colonsay trekt extra interesse nu er een ‘naakte vrouw’ is aangespoeld op het strand. Althans, een aangespoeld stuk hout in de vorm van een naakte vrouw.

Het grote stuk hout is met haar bijnaam ‘The Lady of Balnahard’ vernoemd naar het strand waar het aanspoelde (Balnahard Beach) op de noordkant van Colonsay. “Het stuk hout is nog precies hetzelfde als toen het is aangespoeld, afgezien van een stukje zeewier dat strategisch is geplaatst”, aldus de 71-jarige Kevin Byrne (gids en boekhandel-eigenaar).

Geïnteresseerden moeten een (naar het schijnt prachtige) wandeling van vijf kilometer maken om bij het stuk hout te komen. Tijdens de wandeling word je getrakteerd op een geweldig uitzicht. Byrne plaatste de vondst op een lokale Facebook-pagina waar het al snel de aandacht van geamuseerde inwoners en toeristen trok. Eén persoon vroeg zich af: “Is dit wat er gebeurt als je te lang op een Hebridean strand zonnebaadt?”

Een bezoek aan Colonsay (zestien kilometer lang en ruim drie kilometer breed) is overigens ook zonder de houten vrouw een bijzondere belevenis. Alleen al het bereiken van het eiland, waar 135 mensen wonen, is een reis op zich. In het hoogseizoen gaat er dagelijks een veerboot van Oban (op twee uur rijden van Glasgow en op drie uur rijden van Edinburgh) naar Colonsay. Overigens is het ook mogelijk om vanaf Oban naar Colonsay te vliegen.

Op het eiland zelf is het volop genieten van de natuur en kan je makkelijke tot zeer uitdagende wandelingen maken. Naast festivals, bootexcursies, de nodige cultuur-historisch interessante plekken en  restaurants kan je ook heerlijk genieten op de stranden van het eiland. Colonsay biedt ruim 40 vakantiewoningen, een charmant klein hotel, een backpackerslodge en een pension. Het hotel en de meeste vakantiehuizen hebben een prachtig uitzicht op zee.

Somebody near to me thinks my ferns might be rather dull, so instead here is a picture taken today of The Lady of…

Posted by Friends of Colonsay on Tuesday, May 21, 2019

© 2019, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Vorige bericht

KLM voegt Apple Pay toe aan KLM-app

Volgende bericht

Vanaf nu gratis check-in en gegarandeerde modellen bij Sunny Cars

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.