Nieuws

TUI: Update Caribbean na orkaan Irma

De vakantiegebieden in de Caribbean hebben het behoorlijk zwaar gehad de afgelopen weken door de verschillende orkanen. TUI heeft een uitgebreide inventarisatie laten doen door de reisleiding en agenten ter plaatse. Hieronder een overzicht.

Sint Maarten
“Het eiland krabbelt langzaam weer op en men is druk bezig met de wederopbouw. Dat geldt in eerste instantie voor de bewoners zelf die een plaats om te slapen nodig hebben. De infrastructuur als elektriciteit en wegen moeten als eerste hersteld worden. De hotels zijn echter nog lang niet hersteld en het zal tot ver in 2018 duren voordat toeristisch Sint Maarten weer verder kan gaan waar het gebleven is.
We denken St Maarten voor Winter 20018/2019 weer te gaan verkopen.”

Dominicaanse Republiek
“Alle accommodaties zijn operationeel in de gebieden Punta Cana, Samana en Puerto Plata. Irma heeft hier haar sporen achtergelaten in de zin dat de palmbomen er soms even wat minder vol bij staan, maar alle stranden zijn weer helemaal schoon. Een enkel hotel is nog bezig met wat herstelwerkzaamheden en heeft de deuren nog niet geopend voor nieuwe gasten: klanten voor Casa Marina Beach verblijven in het naastgelegen Casa Marina Reef hotel van dezelfde keten. Alle excursies en dagprogramma’s worden gewoon uitgevoerd als gepland. TUI vliegt het gehele jaar door iedere maandag en vrijdag naar Punta Cana. Puerto Plata wordt iedere maandag aangeboden t/m 23 oktober, daarna wordt deze vlucht vervangen door de tweede vlucht naar Montego Bay Jamaica.”

Cuba
“De kant van Holguin heeft Irma alleen zijdelings voorbij zien trekken en heeft nauwelijks tot geen schade. De kant waar zich ook de geliefde badplaats Varadero bevindt en ook hoofdstad Havana hebben het wel zwaar te verduren gehad. Op Melia Peninsula, Melia Varadero en Ocean Varadero El Patriarca na, zijn alle hotels in het TUI programma weer up and running. Deze drie hotels gaan naar verwachting 1 december weer open. De vluchten naar Varadero zijn weer hervat vanaf 28 september. Populaire dagexcursies vanuit Varadero worden weer volop aangeboden, denk dan aan jeepsafari’s naar het achterland en dagtrips naar Havana. Ook alle rondreizen worden weer volgens programma uitgevoerd en de witte zandstranden zijn breder dan ook te voren. Met een militaire precisie zijn alle herstelwerkzaamheden snel en grondig uitgevoerd. De reacties van reizigers ter plaatse zijn positief en we hebben van onze reisleiding veel nieuwe foto’s ontvangen van de hotels. Los van hier en daar een wat uitgedunde palmboom in de hoteltuinen, ziet alles er weer prima uit. In enkele gebieden zijn nog wel naweeën van de orkaan te zien maar daar biedt TUI noch rondreizen noch hotels aan. Op dinsdag wordt naar Holguin gevlogen en op donderdagen en zondagen naar Varadero (alle drie de vluchten in combinatie met Cancun).”

Mexico
“De aardbeving heeft vooral de omgeving van Mexico stad geraakt, maar het schiereiland Yucatan is niet getroffen en ook ongeschonden aan de orkanen ontkomen. Zowel Cancun als Playa del Carmen bieden alle gelegenheid voor een Caraïbische zonvakantie. TUI fly vliegt het hele jaar naar Cancun op dinsdag, donderdag en zondag. Mexico heeft geprofiteerd van de tijdelijke afwezigheid van Varadero.”

Florida
“Florida kreeg te maken met de laatste windvlagen van Irma. De omgeving is overal weer opgeruimd, maar een aantal hotels zijn nog gesloten en bezig met herstelwerkzaamheden. Die hotels bevinden zich voornamelijk op de Florida Keys en op enkele plaatsen in de andere gebieden. Zo zijn in Miami Beach The Savoy en Courtyard Cadillac nog gesloten, maar naar verwachting niet lang meer. In Fort Myers, St. Pete en Naples zijn de straten weer opgeschoond en is het weer business as usual. Zoals ook in de rest van Florida trouwens. TUI fly vliegt iedere maandag en vrijdag van Amsterdam naar Orlando Sanford en Miami.”

Reageer met Facebook:

Reacties:

Vorige bericht

Binnenkort opening Ikos Resorts op Corfu

Volgende bericht

Otravo zoekt Teamleader CEC Air/Travel - Gesloten

Auteur

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Dylan is begonnen als stagiair bij TravelPro. Na zijn stage kreeg Dylan de kans om te blijven bij TravelPro als lid van de redactie. Tijdens deze periode heeft Dylan zijn Bachelor in Tourism Management gehaald.