Nieuws

Ukraine International kijkt vooruit

Met de recente ontwikkelingen in de Oekraïne nog vers in ons geheugen wil het land en de nationale luchtvaartmaatschappij graag verder kijken naar de toekomst. Tijdens een persbijeenkomst gisteren op Schiphol waren de Oekraïense ambassadeur en diverse vertegenwoordigers van Ukraine International aanwezig om de aanwezige pers ervan te overtuigen dat het land “safe” is. Op een heel klein gedeelte na dan.

Okraïne is een groot land. Ruim 1½ keer groter dan Duitsland. Het Oosten van het land is in staat van oorlog met de pro-Russische separatisten. Dat is het gebied rond de opstandige steden Donetsk en Loegansk. Verder is de situatie op de Krim natuurlijk verre van ideaal. Deze regio’s samen beslaan echter slechts 7% van het totale landoppervlak. In de rest van de Okraïne is het volgens de vertegenwoordigers rustig, veilig en is er niets aan de hand.

Pro Europa
Sinds de benoeming van President Poroshenko in juni van dit jaar en de installatie van de nieuwe regering onder leiding Premier Yatsenyuk, zo’n 10 maanden geleden is er al veel gebeurd in het land. Zowel de President als de Premier zijn pro-Europa. De economie doet het goed met als drijvende factoren de landbouw en de in grote mate aanwezige grondstoffen voor de (zware) industrie. De toenadering tot Europa wordt versneld ingezet omdat de regering maar ook de bevolking zelf in ziet dat Europa veel meer te bieden heeft dan Rusland. Leuke anekdote is volgens de Oekraïense ambassadeur in Nederland, Olexander Horin, dat Moskou in 1147 is gesticht door Joeri Dolgoroeki, Grootvorst van Kiev. Een Oekraïner dus. Alhoewel volgens de ambassadeur Vladimir Poetin wel zal beweren dat Kiev door een Rus zal zijn gesticht.

Focus op Premium Economy
Ook Ukraine International kijkt vooruit. De maatschappij bestaat dit jaar 23 jaar en al gedurende 22 jaar vliegt men rechtstreeks tussen Amsterdam en Kiev. Op dit moment zijn er drie rechtstreekse vluchten (1 x Ukraine Intn. en 2 x KLM) en met ingang van het zomerseizoen 2015 wordt daar gedurende 3 x per week nog een vlucht van Ukraine Int. aan toegevoegd. Verder loopt vanuit Nederland de route naar Bangkok goed. Met een korte transfer op de vernieuwde terminal D op Boryspil International Airport reis je snel en eenvoudig door naar Thailand. Lastige en tijdrovende douaneformaliteiten bij binnenkomst behoren al lang tot het verleden. Met ingang van Zomer 2015 gaat de maatschappij ook 3 x per week naar Beijing vliegen (wo, vr en zo). De longhaulvluchten worden uitgevoerd met een B767 met een drie klassen configuratie: Business, Premium Economy en Economy. Met name van de Premium Economy heeft de maatschappij hoge verwachtingen en daar zal dan ook vol de aandacht op gelegd worden.

PastedGraphic-1Foto: Ambassadeur Olexander Horin, Farid Bekirov (Vertegenwoordiger Ukraine International in Nederland), Eveline Jansen (Sales Manager Ukraine International/Aviareps) en Marcel Lekkerkerk (Director Aviation Marketing Amsterdam Airport Schiphol) geflankeerd door twee stewardessen van Ukraine International.PastedGraphic-1

 

© 2014, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Vorige bericht

Langere samenwerking voor KLM en Airbnb

Volgende bericht

Travel Counsellors op Masters of LXRY

Auteur

Aniek de Kort

Aniek de Kort