Nieuws

Valet parking bedrijven niet akkoord met verbod Schiphol: “Dit wordt nog een lange weg”

Schiphol gaat in samenwerking met de gemeente Haarlemmermeer en marechaussee de toenemende drukte bij de luchthaven aanpakken door valet parking te verbieden met ingang van 1 januari aanstaande. Zo’n zeventien tot achttien parkeerbedrijven zijn zich aan het verenigen om desnoods naar de rechter te stappen, dat bevestigde Hans Adrichem (mede-eigenaar King Parking) desgevraagd aan TravelPro.

“Ze verwachten dat we nu vanaf ons eigen terrein met een shuttle busje gaan rijden, maar zover zijn we nog lang niet. Schiphol heeft nog met geen enkel bedrijf contact gezocht en nu komt dit bericht opeens in de media. We gaan hier sowieso niet mee akkoord. Wij zitten ook in het collectief van zeventien of achttien bedrijven dat desnoods naar de rechter stapt, maar we wachten eerst op de brief van Schiphol die zij ons twee of drie weken geleden hebben beloofd. Die hebben we nog steeds niet binnen. We gaan gewoon lekker door en ik maak mij er wel druk om, maar dit gaat voorlopig nog wel even duren”, zo laat Hans Adrichem (mede-eigenaar King Parking) desgevraagd weten aan TravelPro.

In de algemene verordening van de gemeente Haarlemmermeer staat dat het aanbieden van betaalde diensten op de openbare weg bij de luchthaven verboden is. Volgens een woordvoerder van de gemeente Haarlemmermeer moet er snel een einde worden gemaakt aan de drukte op de voorrijwegen. “Het aantal auto’s loopt uit de hand en er vinden veel vaker onveilige situaties, opstoppingen en tal van serieuze incidenten plaats. Hieraan willen we snel een einde maken”, zo laat deze weten aan De Telegraaf. Karim Boukhidous (VIP Parking) laat aan de Telegraaf weten dat er sprake is van oneerlijke concurrentie. “Wij worden ineens genadeloos aangepakt, zodat Schiphol het alleenrecht krijgt op valet parking P6.”

Reageer met Facebook:

Reacties:

Vorige bericht

Drie nieuwe bestemmingen voor easyJet vanaf Schiphol

Volgende bericht

Nieuwe baas voor Air France

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.