Nieuws

BREAKING: Verdachte situatie aan boord vliegtuig Schiphol

De hulpdiensten zijn zojuist massaal uitgerukt naar Schiphol. Volgens de marechaussee is er sprake van een verdachte situatie aan boord van een vliegtuig. Het is nog onduidelijk wat er aan de hand is.

Er is een zogenoemde Grip 3-melding afgegeven. Dat gebeurt bij ’een incident of ernstige gebeurtenis met grote gevolgen voor de bevolking’. Ambulances zijn ingeschakeld, net als de GGD, en de ’Directeur Publieke Gezondheid’ van de GGD en GHOR. RTL Nieuws laat weten dat zowel Gate D3 en D6 zijn gesloten. De nieuwszender weet ook te vertellen dat het gaat om een vertrekkend toestel van Air Europa. Volgens andere media gaat het om een A330 van Air Europa dat bij Gate D7.

UPDATE 20.15 uur
Het NOS laat zojuist weten dat het lijkt op een kaping, maar dit is niet bevestigd. Het toestel heeft 27 passagiers en bemanning aan boord. De piloot schijnt naar verluidt op de noodknop te hebben gedrukt, dat gelijk staat aan een kaping. D-pier is afgesloten. Schiphol is overigens niet gesloten.

UPDATE 20.38 uur
De Koninklijke Marechaussee laat via Twitter weten dat passagiers en crew veilig aan boord zijn. Onderzoek ter plaatse duurt nog voort.

 

© 2019, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Vorige bericht

Uitzicht op NYC op 325 meter hoogte: glazen vloer, glazen muren én een champagnebar

Volgende bericht

Breaking: 'Kaping' op Schiphol loos alarm - per ongeluk op verkeerde knop gedrukt

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."