CoronavirusNieuws

Verenigd Koninkrijk krijgt oranje reisadvies

Reizigers uit Nederland moeten vanaf morgen bij aankomst in het Verenigd Koninkrijk twee weken in quarantaine. Dat heeft de Britse transportminister Grant Shapps bekendgemaakt. Ook reizigers uit Frankrijk, Malta, Monaco en Aruba moeten veertien dagen in quarantaine.

“Op 15 augustus zal daarom de kleurcode van het land aangepast worden van ‘geel’ (let op: veiligheidsrisico’s) naar ‘oranje’ (alleen noodzakelijke reizen)”, laat Buitenlandse Zaken weten. “Als u vanuit het Verenigd Koninkrijk terugkomt in Nederland hoeft u niet in thuisquarantaine te gaan. Er is geen verhoogd risico op toename van coronabesmettingen vanuit dit land voor Nederland.”

Quarantainelanden
Volgens Shapps is de maatregel nodig om te voorkomen dat het aantal coronabesmettingen in het Verenigd Koninkrijk opnieuw toeneemt. Volgens de ministers staan deze landen op de lijst omdat het aantal besmettingen fors is toegenomen. Spanje en België stonden al op de lijst van quarantainelanden.

© 2020, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Author

Vorige bericht

EVA Air annuleert route Amsterdam - Bangkok tot 24 oktober

Volgende bericht

Nederlanders kiezen voor kleinere accommodaties en boeken later

Auteur

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Dylan is begonnen als stagiair bij TravelPro. Na zijn stage kreeg Dylan de kans om te blijven bij TravelPro als lid van de redactie. Tijdens deze periode heeft Dylan zijn Bachelor in Tourism Management gehaald.