Nieuws

Verontwaardiging om vliegveld in de buurt van Machu Picchu

In de buurt van het beroemde bouwwerk Machu Picchu in Peru zijn de eerste bulldozers gearriveerd voor de bouw van een nieuw vliegveld. Het vliegveld moet de bereikbaarheid van Machu Picchu vergroten en zou financieel aantrekkelijk zijn voor het land. Historici en de lokale bevolking reageren echter verontwaardigd.

De bezienswaardigheid trekt jaarlijks honderdduizenden bezoekers, maar is moeilijk te bereiken. Het vliegveld moet volgens de Peruaanse regering hier een einde aan maken. Laagvliegende vliegtuigen zouden volgens historici onherstelbare schade aanrichten aan de Inca-ruïnes. Inmiddels is er een petitie gestart om het vliegveld te verplaatsen. “Een vliegveld in de buurt zal Machu Picchu vernietigen. Ik denk niet dat er een belangrijke archeoloog of historicus is die de petitie niet heeft ondertekend”, zegt Natalia Majluf (een Peruaanse kunsthistorica aan de universiteit van Cambridge) tegenover The Guardian.

De overheid wil het vliegveld in 2023 voltooien, omdat het noodzakelijk is voor de stad Cusco, liet de Minister van Financiën Carlos Oliva weten.

© 2019, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Vorige bericht

Roel Hellemons nieuwe algemeen directeur Eindhoven Airport

Volgende bericht

Exclusieve onderhandelingen Air Canada en (Air) Transat

Auteur

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Dylan is begonnen als stagiair bij TravelPro. Na zijn stage kreeg Dylan de kans om te blijven bij TravelPro als lid van de redactie. Tijdens deze periode heeft Dylan zijn Bachelor in Tourism Management gehaald.