CoronavirusNieuws

Versoepeling reisvoorwaarden Bonaire

Deel dit artikel

Vanaf zondag 16 januari 2022 hoeven reizigers uit hoog risicolanden bij aankomst geen zelftest te doen en hoeven ze op de vijfde dag na aankomst ook geen PCR-test te doen. Deze strenge reisvoorwaarden zijn door Bonaire in het verleden verplicht gesteld om de komst van de omikronvariant naar het eiland te vertragen. Nu 90% van de besmettingen op het eiland door deze variant wordt veroorzaakt, is er geen reden meer voor deze extra reisvoorwaarden.

Alle landen worden vanaf zondag 16 januari 2022 als hoog risico landen beschouwd. Alle reizigers uit hoog risicolanden moeten binnen 24-12 uur voor vertrek de gezondheidsverklaring invullen. Volledig gevaccineerde reizigers uit hoog risicolanden moeten 48 uur voor vertrek een PCR-test doen of een antigeentest 24 uur voor vertrek. Ongevaccineerde of niet volledig gevaccineerde reizigers moeten 48 uur voor vertrek een PCR-test doen. Reizigers die kort geleden van corona zijn hersteld en nog geen negatief testresultaat kunnen overleggen, moeten ook een herstelbewijs overleggen.

De aangepaste reisvoorwaarden maken deel uit van nieuwe regels voor reizigers naar Bonaire.


Deel dit artikel
Vorige bericht

DTA gaat samenwerking aan met KLM en start verkoop via KLM Holidays

Volgende bericht

TAT's Travel Podcast – Duurzaamheidswappies, Travel Congress en… corona

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.