FilmarchiefNieuws

(Video) Toeristen voorbereid op terreuraanval

De Britse antiterreurpolitie heeft een video op YouTube geplaatst waarin het toeristen voorbereid op een terreuraanval. Ook moedigt het National Counter Terrorism Security reisprofessionals aan de video te bekijken. ‘Neem een paar minuten de tijd om deze video te bekijken voordat u op vakantie gaat. Het kan u en uw geliefden redden.’

De instructie ‘run, hide, tell’ werd voor het eerst geïntroduceerd door de Britse politie in december 2015 na de terroristische aanval in Parijs. Onlangs werd de video opnieuw gebruikt tijdens de terroristische aanval in Londen bij Borough Market. De originele video waarmee ‘run, hide, tell’ werd geïntroduceerd, was opgenomen in een kantoor. Nu zijn er reisgerelateerde video’s gelanceerd die zijn opgenomen in een hotel.

Lees verder onder de video.

In juni 2015 werden er 30 Britten vermoord bij een resort in Sousse, Tunesië. In totaal vonden daar 38 mensen de dood.  Deze aanslag was voor de Britten aanleiding om met de reisindustrie samen te werken om er alles aan te doen om te leren van de tragedie in Tunesië. Scott Wilson laat namens de antiterreurpolitie weten: “De kans om bij een terroristische aanval betrokken te raken is heel klein, maar helaas hebben we gezien dat er in het Verenigd Koninkrijk en in het buitenland gruweldaden plaatsvinden. Wij vinden het belangrijk dat iedereen, zowel reisprofessionals als reizigers, alert blijven en weten wat ze moeten doen wanneer er toch iets zou gebeuren.”

De Britten vergelijken de instructievideo met die van luchtvaartmaatschappijen. “We willen dat mensen erover denken. Ze verwachten niet dat er iets gebeurt, maar het is verstandig om de video te bekijken. Net als dat het verstandig is een veiligheidsvideo van een luchtvaartmaatschappij te bekijken. Het feit dat we ook reisprofessionals aanmoedigen om de video te bekijken, is omdat toeristen in dit soort situaties toch naar medewerkers van het hotel. Zorg ook dat je het lokale noodnummer weet.”

© 2017, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Vorige bericht

Air Transat: tickets 2018 boekbaar

Volgende bericht

Zwoele avond garantie bij 'Sex on the Beach' pakketreis

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.